Shop
Ultimele 100 de articole

Riscurile expunerii la soare pentru gravide si bebelusi

28 iunie 2017, , Vizualizări: ...
expunere la soare
Expunerea la radiatiile ultraviolete este periculoasa pentru orice persoana, insa prezinta si mai multe potentiale complicatii in perioada sarcinii ca urmare a cresterii nivelului de hormoni din organism. Ce probleme pot aparea concret si de ce sfaturi este bine sa tina cont viitoarele mame vei afla in acest articol.
Ce se intâmpla in sarcina?
In timpul sarcinii nivelurile hormonale cresc, determinând pielea sa devina mai sensibila. Melasma sau masca de sarcina apare când regiunea de deasupra buzei se hiperpigmenteaza; desi aspectul se estompeaza dupa sarcina, pielea de culoare inchisa va suferi unele modificari mai vizibile. Razele ultraviolete pot arde pielea daca exista o expunere indelungata. Iar cancerul de piele (melanomul) are printre cauze expunerea excesiva la razele ultraviolete nocive; cu cât este pielea mai des arsa, cu atât cresc sansele de dezvoltare a cancerului. Expunerea la soare poate de asemena sa elimine din corp lichidele vitale, conducând la deshidratare si la supraincalzire (asociata cu stare generala de rau, ameteala si chiar malformatii fizice la bebelus). De asemenea, daca lipseste apa din corpul gravidei, pot aparea contractii premature ca urmare a stresului la care este supus organismul. Nu in ultimul rând, un corp incalzit excesiv are o temperatura interna crescutace poate conduce la defecte la nastere.
In ceea ce priveste acidul folic de care corpul are nevoie pe perioada sarcinii, razele ultraviolete il pot descompune (se degradeaza). Acidul folic joaca un rol in procesul de crestere si dezvoltare a bebelusului si in reducerea sanselor de aparitie a defectelor la nastere (cum este spina bifida); este important un aport crescut in special in primul trimestru de sarcina. Conform unui studiu publicat in anul 2005 din Revista de Fotochimie si Fotobiologie, acidul folic expus la raze UV se descompune.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu