Shop
Ultimele 100 de articole

Importanta nutritiei in primele 1000 de zile ale bebelusului

06 februarie 2014, , Vizualizări: 20,483
nutritie gravide bebelusi

Societatea Nationala de Medicina Familiei, cu sprijinul Danone NUTRICIA – Early Life Nutrition, lanseaza campania de informare publica „Importanta nutritiei in primele 1000 de zile”, un demers ce isi propune sa atraga atentia asupra importantei nutritiei de la faza de conceptie pana la varsta de 2 ani, o fereastra unica de interventie nutritionala pentru sanatatea viitorului adult.

 

 

Campania a debutat cu o dezbatere publica pe tema ”Importanta nutritiei in primele 1000 de zile”. Evenimentul a reunit reprezentanti la cel mai inalt nivel ai autoritatilor publice, societatilor si institutiilor medicale din Romania (Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Pediatrie, Institutul de Ocrotire a Mamei si a Copilului, Colegiul Farmacistilor), precum si factori de decizie din domeniul medical, cu scopul de a identifica solutii reale pentru imbunatatirea sanatatii populatiei din Romania prin grija asupra nutritiei timpurii.

In cadrul dezbaterii a fost semnat un document oficial de angajament prin care semnatarii si-au propus sa sustina acele masuri care acorda prioritate nutritiei in primele 1000 de zile, masuri menite sa ajute la reducerea deficientelor nutritionale si la prevenirea bolilor care afecteaza stilul de viata si starea de sanatate a populatiei. Carta afirma faptul ca sanatatea generatiilor viitoare nu este un destin, semnatarii acesteia angajandu-se in promovarea importantei nutritiei in primele 1000 de zile catre factorii de decizie drept o problema de sanatate publica.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu