Shop
Ultimele 100 de articole

De ce este periculos sa iti tii copilul in scaunul auto cu geaca de iarna

21 ianuarie 2018, , Vizualizări: ...
scaun auto
Daca iti tii copilul in scaunul auto cu geaca de iarna siguranta sa in timpul transportului poate fi periclitata. Iata ce a concluzionat un test auto si ce reguli trebuie sa urmeze parintii responsabili pentru o calatorie lipsita de probleme.
 
Studiu cu privire la purtarea unei geci de iarna in cazul unui impact auto
Iarna aduce cu sine vreme rece, insa familiile trebuie sa continue sa se deplaseze cu masina. Parintii isi infofolesc copiii pentru a-i ajuta sa faca fata intemperiilor naturii, insa combinatia dintre o haina groasa si un scaun de masina se poate dovedi o una cu adevarat periculoasa.
Sue Auriemma, corespondent pentru sectiunea Copii si Masini din publicatia Today, a demonstrat in urma unui studiu de investigatie de nivel national existenta unui pericol iminent in cazul calatoriilor cu masina: atunci cand un copil poarta o geaca de iarna, poti avea senzatia ca este bine prins in scaunul de masina cand chingile sunt de fapt extrem de largi.
Un test realizat in cadrul unui laborator pentru teste de impact din Michigan a folosit o marioneta care parea prinsa bine intr-un scaun auto, iar aceasta a zburat din scaun cand a avut loc un impact de 45 km/h. Expertii recomanda ca atunci cand calatoriti cu automobilul personal sa va legati in siguranta copilul in scaunul auto, fara haina pe el „ in loc sa puneti haina pe el, o puteti aseza peste el pentru a-ti tine cald sau puteti apela la o paturica„. Sfatul este valabil si in cazul adultilor: nu ar trebui sa poarte geaca de iarna atunci cand se afla la volan sau cand calatoresc cu masina.
Exista din fericire modalitati de a transporta copiii in scaune de masina in perfecta siguranta, in timp ce le este mentinut confortul termic. Iata cateva sfaturi din partea expertilor de la un centru de testare auto:
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu