Shop
Ultimele 100 de articole

De ce e important ca bebelusii sa se acomodeze cu mediul acvatic pana la varsta de 1 an?

08 mai 2018, , Vizualizări:
acvatic bebe club

A fi parinte este una dintre cele mai minunate meserii si, totusi, una dintre cele mai dificile. Zilnic in viata parintilor apare o noua provocare, dar ceea ce ramane constant valabil este misiunea de a-i asigura celui mic fericirea.

Din primele luni de viata ale bebelusului incepem sa constientizam impactul pe care deciziile noastre le au in formarea personalitatii copilului. Din acest motiv incercam sa construim o baza sanatoasa si informata de actiuni pentru a crea experiente pozitive care sa conduca inspre o dezvoltare armonioasa

Alegerile pe care le luam vor avea un impact definitoriu in viata copilului, tocmai de aceea venim in ajutorul noilor parinti prin analizarea a 5 dintre principalele motive pentru care lectiile de innot ar trebui sa fie o activitate esentiala in programul saptamanal al bebelusului.

 

 

acvatic bebe club

  1. Preintampinarea fricii de apa

 Din pacate, inecul ramane una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale printre copiii pana la varsta de 5 ani. Deprinderea unor abilitati de baza pentru a supravietui in mediul acvatic este ingreunata daca cel mic nu este obisnuit cu apa si o considera o activitate complet necunoscuta.

Frica de apa se dezvolta la o varsta frageda tocmai pentru le este prezentata ca o activitate nenaturala, nefiind inclusa anterior in programul lor. Prevenirea acestei frici prin lectiile inca de la 4 luni elimina posibila anxietate in apa si il ajuta sa isi construiasca abilitati fundamentale pentru supravietuire.

 

 

  1. Adaptarea fireasca in mediul acvatic

 La Acvatic Bebe Club sistemul automat de dezumidificare asigura o reglare automata a umiditatii, temperaturii apei si aerului astfel incat bebelusul se simte confortabil  inca de la primul contact cu mediul acvatic.

Vei fi incantat cat de natural se comporta bebelusii in apa, caminul lor initial fiind tocmai unul acvatic. Lectiile de inot au insa un impact semnificativ in mullte alte aspecte ale activitatilor de zi cu zi ale copiilor, usurand parintilor experienta baitei, iesirile si vacantele la mare si piscina.

 

acvatic bebe club

 

  1. Construieste bazele unui caracter independent

Inotul este exercitiul fizic si mental ideal pentru dezvoltarea bebelusului. in aceasta etapa a vietii sale este singurul scenariu in care el este cu adevarat independent, mai ales inainte de a putea merge singurel.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc.Cei mici adora aceasta experienta in care isi pot imbunatati inclusiv capacitatile de coordonare. Veti fi foarte mandri de dorinta de explorare a copilului in momentul in care primeste un boost de incredere intr-un mediu sigur si confortabil.

 

 

 

  1. Asigurarea unei dezvoltari echilibrate

Avantajele considerabile la nivel de sanatate pentru bebelusi sunt cele care detaseaza activitatea de la o simpla activitate distractiva si relaxanta inotul ajuta la dezvoltarea precoce a activitatii cerebrale sanatoase prin activarea simultana a tuturor celor 5 simturi:gust,miros, atingere, vedere si sunet. Cu o rata a obezitatii in continua crestere la copii, inotul inca de la o varsta mica seteaza o directie sanatoasa de dezvoltare care include exercitiile fizice in rutina saptamanala a acestuia. In acest fel ii puteti amplifica flexibilitate si stabilitatea, imbunatatindu-i totodata echilibrul si postura.

 

acvatic bebe club

 

  1. Sedimentarea abilitatilor cognitive de invatare

 Abilitatea de a inota este un cadou pe viata pentru copii, una care odata invatata nu mai poate fi uitata indiferent de varsta.

Conform unui studiu german bebelusii care incep sedintele acvatice ajung sa aiba abilitati sociale mai dezvoltate, inteligenta emotionla crescuta si nu in ultimul rand o mai mare receptivitate la a putea sa se adapteze in orice mediu. Explicatia se regaseste in cadrul activitatilor pe care le intreprinde in timpul lectiilor de inot cand este invatat sa fie responsiv la comenzi vocale prin care ii sunt largite capacitatile de intelegere.

 

Va asteptam cu drag la Acvatic Bebe Club sa va programati sedinta gratuita si sa va convingeti de beneficiile educatiei acvatice in viata celui mic.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.