11 sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

11 sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara

sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara

9. Ramai cat mai mult acasa

Nu te grabi sa fugi la spital, poate dura ore bune pana sa nasti. Stai acasa pe cat de mult posibil, deoarece nicaieri nu-i ca acasa! Unii ginecologi sugereaza sa stai acasa pana cand crezi ca nu mai poti suporta durerile, apoi… sa mai stai putin acasa! Totusi, e o idee buna sa discuti cu medicul tau inainte de a lua vreo decizie.

10. Plimba-te prin casa

Nu e nevoie sa stai imobilizata in pat din clipa in care incepe travaliul. De fapt, mersul usor te poate ajuta sa te relaxezi in primele faze ale travaliului. Multe femei isi aduc aminte ca, la inceputul durerilor, mergeau prin parcarea maternitatii impreuna cu sotii sau ca faceau ture pe holurile spitalului. Mersul te ajuta inclusiv din punct de vedere psihic si reprezinta o cale relaxanta prin care sa te calmezi si sa te poti gandi la nastere.

11. Formeaza-ti o echipa de sprijin

Sotul, partenerul, mama sau cea mai buna prietena pot juca un rol-cheie pentru a-ti mentine confortul emotional si psihic in aceste momente. Uneori, poate fi dificil pentru o ruda sau un prieten sa stie sa raspunda unei mame in travaliu, astfel ca poti alege sa ai langa tine si o moasa. E important sa ai cativa oameni alaturi care sa te ajute sa treci peste dureri, mai ales daca nasti pe cale naturala, fara ajutorul medicamentelor. Cu cateva luni inainte de nastere, intereseaza-te la spital ca sa afli daca personalul de acolo are o abordare pozitiva in ce priveste nasterea pe cale naturala. Discuta cu asistentele, ca sa vezi cat de experimentate sunt. Spune-le dinainte sa nu iti dea medicamente daca stii ca nu le doresti.

Afla cum se dezvolta bebelusul tau pas cu pas in Ghidul Sarcina pe Saptamani.

Autor: Alexandra NEDELCU

Sursa: Baby Zone

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/02/2022