11 sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » 11 sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara
sfaturi pentru o nastere naturala cat mai usoara

Toate gravidutele viseaza la o nastere usoara, care sa decurga cat mai lin, cu un travaliu scurt si, daca se poate, nedureros. Vestea buna este ca exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea parte de o nastere naturala cat mai usoara. Secretul este simplu: planificarea. Citeste mai departe cateva sfaturi pe care sa le pui in aplicare cand ti se rupe apa si incepe travaliul.

1. Fa exercitii de respiratie

Orica viitoare mamica stie deja ca exercitiile de respiratie te ajuta sa te relaxezi, fiind cea mai buna cale de abordare a nasterii. Respiratia profunda, din diafragma, permite muschilor din tot corpul sa se relaxeze. Acest gen de respiratie necesita exercitiu, insa ii permite organismului mai degraba sa usureze procesul de nastere, decat sa i se impotriveasca.

2. Fa masaj prenatal

Masajul este considerat analgezicul-minune. Atingerea are un efect calmant, putand ajuta inclusiv la relaxare. Masajul la spate este extrem de benefic pentru femeile care au intrat in travaliu. Poti exersa cu partenerul inca din timp genul de masaj care te face sa te simti mai bine. Ghideaza-l si spune-i unde si cand sa aplice o presiune mai mare ori mai mica, asa incat el sa fie pregatit atunci cand vine momentul sa nasti.

3. Gaseste o pozitie comoda

Unele femei aleg sa stea in picioare in timpul nasterii, in vreme ce altele prefera sa stea intinsse, dar pe o parte, ori chiar sa stea pe un scaun. Aproape toate femeile au o imagine mentala a ceea ce ar fi benefic pentru ele, dar alegerile facute in timpul travaliului s-ar putea sa fie diferite. Cel mai important lucru este sa experimentezi cu diferite pozitii si optiuni. Femeile pot ramane blocate intr-o pozitie in timpul travaliului, deoarece le este frica sa se miste, ca sa nu mareasca nivelul durerii sau sa nu-si piarda concentrarea. Adevarul este ca acele contractii dureaza doar putin peste un minut. Daca pozitia in care stai nu functioneaza, poti incerca alta pozitie la scurt timp, pana o descoperi pe cea potrivita pentru tine.

Afla cum se dezvolta bebelusul tau pas cu pas in Ghidul Sarcina pe Saptamani.

4. Concentreaza-te asupra corpului tau

Este important sa-ti pastrezi concentrarea si sa te sincronizezi mental cu acest proces; asa vei putea trece mai usor peste travaliu. De exemplu, unele mame spun ca ar fi preferat sa nu stie cat timp a trecut de la inceputul travaliului si sa nu se ingrijoreze asupra timpului scurs intre contractii, pentru ca aceste lucruri nu au facut altceva decat sa le streseze.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/02/2022