5. Intra in cada
Indiferent daca este vorba despre un dus sau despre o cada special facuta pentru nasteri, multe mame sustin ca apa este benefica si ca elimina din disconfort, relaxand muschii obositi.
6. Bea multa apa
Travaliul presupune munca, iar munca inseamna efort, transpiratie si pierderea de lichide. La fel ca un sportiv, ar trebui sa fii pregatita cu apa si cu o bautura energizanta recomandata anterior de medicul tau. Astfel, vei ramane hidratata si vei recupera un pic din energia pierduta de la inceputul travaliului.
7. Pune-ti comprese reci sau calde
Caldura si racoarea pot ajuta la relaxarea musculaturii si la recuperarea energiei. Compresele pot fi puse pe spate, pe gat sau pe frunte. Alege pachete care pot fi tinute in frigider (pentru compresele reci) sau puse in cuptorul cu microunde (pentru cele calde), ca sa nu mai pierzi timpul cand vine momentul sa le folosesti.
8. Creeaza-ti o atmosfera relaxanta
Cand incepe travaliul, roaga-ti sotul sa te ajute sa-ti creezi un ambient placut, intim, sigur si confortabil. Trage draperiile, fa lumina mai mica si inconjoara-te de obiecte familiare care iti aduc amintiri placute.
Afla cum se dezvolta bebelusul tau pas cu pas in Ghidul Sarcina pe Saptamani.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta