Dinții de lapte încep să se dezvolte atunci când copilul este însă în stadiu de embrion. Ei erup prin gingie începând cu vârsta de aproximativ 6 luni și încep să fie înlocuiți de cei definitivi după vârsta de 6 ani.
Nimic nu e mai adorabil decat un bebelus durduliu si rozaliu (iti vine sa-l mananci cand il vezi!). Dar cand e cazul sa ne ingrijoram in legatura cu obezitatea la bebelusi?
Daca niciuna dintre metode nu functioneaza la tine, nu intra in panica: avem noi si alte trucuri anticolici pe care poti sa le incerci!
Daca esti parinte de baiat, ai auzit cu siguranta despre fimoza, daca nu te-ai confruntat deja cu aceasta problema. Iata ce trebuie sa stii despre fimoza
Vezi mai departe ce tipuri de pastile sa nu dai sub nicio forma unui copil intre 12 si 24 de luni.
Nu exista parinte care sa nu se recunoasca in scenariul urmator: nici n-ai ajuns bine cu micutul acasa si toti cunoscutii se ingramadesc in jurul vostru cu povete binevoitoare despre cum sa ai grija de el.
Varsaturile la bebelusi sunt destul de dese in primele saptamani de viata. Ele apar din cauza faptului ca organimsul lor micut se acomodeaza la viata extrauterina, iar sistemul digestiv nu este complet matur.
In primele 12 luni de la nastere, copii trec prin mai multe etape denumite puseu de crestere. In acest articol vei afla ce sunt puseele de crestere, care sunt semnele si cand apar puseele de crestere.
Meningita la copii este o inflamatie a meningelui – cele trei membrane care invelesc creierul si maduva spinarii (duramater, piamater si arahnoida) – si care e produsa fie de catre un virus, caz in care se numeste meningita aseptica, fie de catre o bacterie.
Eruptia dentara la bebelusi. Primul dintisor al celui mic e intotdeauna un motiv de sarbatoare pentru parinti, dar si de neliniste, din cauza durerilor gingivale prin care trebuie sa treaca bebelusul.
Durere de burta la copii. Durerile abdominale sunt foarte des intalnite in special la scolari si prescolari.
Siguranta copilului este principal prioritate a parintilor. Urmatoarele sfaturi ar trebui urmate de catre toti parintii pentru a evita accidentele de la nasterea copilului si mai ales in perioade prescolara.
Stresul este din ce in ce mai prezent in vietile noastre. Oamenii de stiinta analizeaza in dese randuri modul in care stresul afecteaza umanitatea, dar si felul in care IQ-ul viitorului bebelus precum si dezvoltarea sa sunt influentate si ii genereaza probleme mai tarziu in viata, daca cel mic a avut o viata intrauterina stresanta.
Febra la copii. Orice parinte si-a gasit la un moment dat copilul transpirat, somnolent, arzand de febra si, probabil, s-a panicat in timp ce-i vajaiau prin minte toate posibilele cauze ale febrei celui mic.
Auzul la copilul mic. Primii doi ani de viata ai copilului sunt foarte importanti pentru tot ce tine de dezvoltarea sa fizica. Luna de luna dupa ce el s-a nascut tu descoperi cum i se formeaza si dezvolta functiile de baza si daca totul functioneaza bine la cel mic.
Mai ales cand esti la primul copil, toti prietenii si rudele se ingramadesc care mai de care sa iti ofere parerile lor (de obicei nesolicitate!) despre cum ar trebui sa-l cresti si sa ai grija de el.
Colici bebelusi. Cand bebe are colici, inseamna ca este agitat si plange inconsolabil in reprize prelungite, de peste trei ore consecutiv, iar asta se intampla in cel putin trei zile pe saptamana.
Otita la copii nu este foarte greu de identificat. In general, cand ceva nu este in regula cu copilul, starea lui se altereaza: plange mai mult, doarme si mananca mai putin, face temperatura.
Suzetele sunt un accesoriu esențial în îngrijirea bebelușilor, fiind utilizate pentru a-i calma, dar și pentru a ajuta la dezvoltarea anumitor reflexe.
Deshidratarea la bebelusi inseamna ca organismul pierde o cantitate mai mare de fluide – prin transpiratie, lacrimi, urina, scaune moi, varsaturi sau febra – decat are nevoie pentru a functiona asa cum trebuie.