Tratarea ciupercilor de piele la copilasi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratarea ciupercilor de piele la copilasi

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Tratarea ciupercilor de piele la copilasi
Tratarea ciupercilor de piele
Credit foto: © Ersler | Stock Free Images

Ciupercile de piele se manifesta sub forma unei iritatii si au ca si cauza principala infectarea unei anumite zone a pielii cu fungi. Totusi, nu iti face griji daca ingerasul tau „a patit-o” si nu mai poate sta linistit in carucior din cauza mancarimilor, pentru ca majoritatea infectiilor fungice pot fi tratate relativ usor.

In acest articol vei gasi mai multe informatii despre tratamentul ciupercilor de piele la cei mici pentru ca puiul tau sa aiba o piele sanatoasa, iar tu sa fii din nou o mamica linistita.

Te mai poate interesa si: Cele mai comune probleme de piele la copii

Micutul tau are o ciuperca pe piele? Iata cum sa procedezi

In urma infectiei fungice, o parte din piele micutului tau va fi ori rosie, ori albicioasa/cu aspect de piele uscata. Daca totusi nu stii daca puiul tau are o ciuperca de piele sau alte afectiuni, iata cum poti fi sigura ca sufera de o infectie fungica: pe piele apare o pata rosie/albicioasa, apar vezicule, pielea se poate exfolia si exista in permanenta o senzatie de arsura si de mancarime.

Daca ai bifat aceste simptome inseamna ca ai un copilas cu ciuperca de piele. Iata ce este recomandat sa faci pentru a trata cat mai repede si cat mai eficient aceasta afectiune de piele a celui mic:

– apeleaza la medicul dermatolog – acesta iti va recomanda crema sau pudra antifungica potrivita pentru copilul tau. De obicei, medicatia pentru ciuperca de piele se aplica doar pe zona afectata (este o infectie restransa, de suprafata)

– ai grija la prospect – inainte de a aplica lotiunea pe pielea micutului tau, trebuie sa citesti cu atentie prospectul. Anumite tratamente locale ale zonei infectate cu fungi pot avea ca efecte secundare noi iritatii ale pielii si dureri de stomac

– ceaiul de musetel are un efect de calmare a pielii – daca senzatia de mancarime revine dupa ce ai aplicat crema antifungica, poti sa inmoi un disc de bumbac in putin ceai de musetel si apoi sa tamponezi zona iritata. Cu siguranta micutul tau se va simti mai linistit dupa ce vei apela si la acest „truc” naturist.

In continuare, chiar daca ciuperca de piele a disparut, exista riscul ca aceasta sa se reintoarca.

Citeste si: SOS: Bebelusul meu are piele uscata! Ce e de facut?

Iata ce poti face pentru a evita reaparitia infectiei fungice

– este indicat ca micutul tau sa poarte lenjerie de corp lejera, din fibre naturale si sa o schimbe in fiecare zi

– sterge-l bine cu prosopul dupa fiecare baita/dus

– asigura-te ca materialele din care sunt confectionate hainele copilului tau sunt naturale (precum bumbacul sau inul) si ca ii lasa piele sa respire

– invata-l pe cel mic faptul ca nu este igienic sa foloseasca acelasi prosop sau acelasi piaptan ca si tine sau ca si tatal lui.

Nu uita ca este mai usor sa previ decat sa tratezi, dar daca micutul tau a luat o ciuperca de piele, tratamentul nu este unul atat de dificil. Aplica lotiunea antifungica asa cum scrie pe prospect si nu uita sa urmezi sfaturile medicului pediatru pentru a evita o noua aparitie a infectiei.

© Ersler | Stock Free Images

Data articol: 16/11/2023