Tot ce trebuie sa stii despre canuta antiscurgere a bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tot ce trebuie sa stii despre canuta antiscurgere a bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Tot ce trebuie sa stii despre canuta antiscurgere a bebelusului

Cescuta bebelusului este, de fapt, o cana antiscurgere, „de antrenament“ – de obicei din plastic – cu un capac si un loc prin care micutul poate bea fara sa verse lichidul pe jos. Poti procura modele cu sau fara manere si poti alege dintr-o varietate de duze la capac. Primul lucru care conteaza atunci cand vei incepe sa-ti inveti puiul sa bea din canita este ca aceasta sa fie delicata cu gingiile lui, fara sa-l zgarie si sa-l raneasca.

Canuta antiscurgere este un mod excelent pentru micutul tau de a face tranzitia de la alaptarea naturala si biberon la bautul dintr-o cana normala. De asemenea, acest antrenament pentru o hranire mai buna ii imbunateste in acelasi timp coordonarea mana-gura. Atunci cand bebelusul tau a invatat deja sa manuiasca o cana dar nu poate sa bea fara sa verse lichid pe jos, o astfel de cescuta de antrenament ii poate conferi un grad de independenta, fara a face prea multa mizerie.

 

 

Cand incepi sa-i dai canuta bebelusului
Incurajeaza-ti copilul sa foloseasca o cana normala in clipa in care crezi ca este pregatit. Unii copii se bucura sa foloseasca o cescuta chiar si la varsta de sase luni, iar altii nu sunt interesati de acest lucru pana la un an. Totusi, cei mai multi bebelusi par sa fie pregatiti de acest lucru in jurul varstei de 7-9 luni. Pentru a preveni carierea dintilor, specialistii recomanda ca micutul sa ajunga sa foloseasca o cana normala pana la un an.

 

 

Care este cea mai buna modalitate de tranzitie?
Unii micuti agreeaza imediat canuta antiscurgere, in vreme ce altii au nevoie de mai mult timp pentru a se obisnui cu ideea. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora sa-i faci aceasta tranzitie mai usoara:
Incepe cu o canuta antiscurgere cu duza din material mai moale, asemanator sfarcurilor, care sa-i fie mai familiar, decat cu una dintr-un plastic foarte tare;
Arata-i micutului cum sa ridice ceasca la gura si inclina-i-o, pentru a putea bea;
Acorda-i bebelusului ceva timp; pana ce micutul va reusi sa faca acest lucru singur, ar fi indicat sa-i pui apa in canuta antiscurgere, pentru a evita o mizerie prea mare. Nu te ingrijora daca, pentru o perioada, bebelusul tau nu foloseste ceasca asa cum ar trebui! Ea poate fi considerata si o jucarie minunata!
Incearca diferite modele, pana sa-l gasesti pe cel potrivit copilului tau! Unele canute antiscurgere au valve ce nu sunt atat de eficiente in ce priveste pastrarea lichidului in recipient, iar micutii trebuie sa se chinuiasca pentru a putea bea corect din ele.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/12/2013