Shop
Ultimele 100 de articole

STUDIU: Bebelusii dorm mai bine singuri in camerele lor. Afla de la ce varsta!

26 noiembrie 2017, , Vizualizări:
bebelusi somn - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-1851142_1920

Bebelusii dorm mai putin si in “reprize” mai scurte, daca sunt in camera parintilor, sustin cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie. In plus, potrivit statisticilor Centrului de prevenire si control al Bolilor din Statele Unite, peste 3.700 de copii mor anual, in Statele Unite, din cauza unor probleme legate de somn, dintre acestia 1.600 din cauza sindromului mortii subite.

 

La studiul realizat de Ian Paul, s-au analizat datele a peste 230 de familii, timp de doi ani. Jumatate dintre mame au fost incurajate sa faca dormitor separat bebelusilor, incepand cu varsta de 3 luni, in timp ce cealalta jumatate au dormit cu bebelusii in camera. S-a descoperit astfel ca bebelusii care au dormit in camerele lor incepand cu varsta de 4 luni, au dormit 10 ore legate pe noapte, in timp ce bebelusii care au inceput sa doarma in camera lor de la 9 luni, aveau perioade de somn sub 10 ore pe noapte. Proportiile s-au pastrat pana la varsta de 2,5 ani, cand copiii care au inceput sa doarma singur in camera lor incepand de la 9 luni au dormit cu 45 de minute mai putin decat cei obisnuiti sa doarma singuri de la 4 luni.

 

“Atat bebelusii, cat si parintii, ar trebui sa aiba un somn odihnitor, fara ca bebelusul sa fie pus in pericol si fara ca parintii sa fie stresati. Este nevoie de echilibru pentru ca bebelusii sa se poata dezvolta normal”, explica Jodi Mindell, director asocial al Centrului Somnului din cadrul Spitalului de copii din Philadelphia.

 

Specialistii spun ca si parintii vor dormi mai bine, iar mamele care nu dorm in aceeasi camera cu bebelusii au un risc mai mic de a dezvolta depresie post-natala, deoarece se odihnesc mai bine pe timpul noptii. De asemenea, parintii care dorm in aceeasi camera cu bebelusul sunt predispusi accidentelor rutiere cauzate de oboseala excesiva. De aceea, specialistii incurajeaza parintii sa nu subestimeze importanta somnului.

 

 

Tu cum crezi ca e mai bine: separat sau in camera cu bebelusul?

 

 

Sursa: npr.org

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.