Cum sa recunosti de ce plange un bebelus: durere, frica, furie, foame? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa recunosti de ce plange un bebelus: durere, frica, furie, foame?

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Cum sa recunosti de ce plange un bebelus: durere, frica, furie, foame?
de ce plange un bebelus - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - crying-baby-2708380_1920

Plange bebe!!” – iata prima mare grija a unei proaspete mamici. Cata frustrare traieste un parinte al carui bebelus plange; nu stii cauza ca sa stii ce sa ii faci, uneori indiferent cum actionezi, el tot plange. Pentru un parinte este important sa invete cat mai repede cum sa recunoasca motivele plansului copilului mic, cat timp plansul este unica forma de comunicare pe care acesta o are la dispozitie pentru a-si transmite nevoile si emotiile.

Este important pentru proaspetii parinti sa invete repede cum sa deosebeasca tipurile de plans ale bebelusului lor, ca sa fie stapani pe situatie, sa isi pastreze calmul, sa ii fie copilului de un real folos, sprijin afectiv, alinare a suferintei si redarea starii de bine cat mai rapid.

Cu siguranta ca un parinte nestiutor si panicat nu e de folos celui mic, prelungindu-i starea.

Cercetatori spanioli au studiat acuratetea pe care o au adultii in a recunoaste cauzele plansului la bebelusi, in functie de reactia lor si a celor mici. Felul in care isi misca ochii bebelusul, dinamica plansului sau miscarile muschilor fetei joaca un rol cheie in recunoastere si nu este deloc usor sa diferentiezi tipurile de plans in functie de tipurile de nevoi, fizice sau emotionale ale micii fiinte.

Desi motivele principale de plans sunt foamea, durerea, furia, frica, este o mare provocare sa recunosti fiecare din aceste cauze, ca sa poti actiona in consecinta.

„Plansul este principalul mijloc de comunicare pentru un bebelus ca sa isi transmita emotiile negative si de cele mai multe ori este chiar singurul pe care il au la dispozitie” explica Mariano Chóliz, cercetator la Universitatea din Valencia.

Nu rata nici: Ce sa faci cand bebelusul plange fara motiv. TOP 8 sfaturi pentru parinti

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 18/04/2021