Pericolul din servetelele umede pentru copii. Vezi ce substanta nu trebuie sa contina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pericolul din servetelele umede pentru copii. Vezi ce substanta nu trebuie sa contina

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Pericolul din servetelele umede pentru copii. Vezi ce substanta nu trebuie sa contina

Servetelele umede pentru copii sunt o adevarata necesitate pentru parinti. Sunt convenabile, usor de utilizat, sterg murdaria destul de bine. Totul pare prea bun ca sa fie adevarat. Potrivit unui studiu prezentat la NBC News, unele servetele pentru copii nu sunt sigure din cauza unui ingredient pe care il contin. Acesta poate irita pielea sensibila a bebelusului.

Dr. Mary Wu Chang, profesor asociat de dermatologie de la Facultatea de Medicina din Connecticut, coautor al studiului, a prezentat nu mai putin de 6 reactii diferite ale copiilor la aceste servetele. De exemplu, o fetita de 8 ani a prezentat o iritatie severa in zona intima, precum si in jurul gurii. Dupa efectuarea analizelor, s-a constatat ca fetita era alergica la un ingredient continutul de pachetul de servetele pe care mama l-a si adus la spital. Tratamentul a fost mai mult decat simplu – stoparea utilizarii respectivului produs.

Citeste si: Bebelusi. Ghid complet pentru parinti in primul an de viata al bebelusului. Tot ce ai nevoie sa stii

Un alt medic dermatolog, dr. Ellen Frankel, ii sfatuieste pe parinti sa fie foarte atenti cand cumpara servetele umede pentru copii. „Servetelele umede contin o multime de substante chimice care pot irita pielea si asa afectata de urina si fecale”, a adaugat aceasta.

servetele umende -

Pentru a fi siguri ca nu aveti probleme din cauza servetelelor umede, cititi cu atentie lista ingredientelor pe care produsul utilizat de voi le contine. Daca acestea contine substanta methylisothiazolinone, NU mai utilizati acest produs.  Medicii dermatologi recomanda ca in cazul in care copilul dezvolta o iritatie de orice fel, sa renuntati la produsele respective de igiena intima si sa utilizati o carpa moale si apa calduta.

Nu rata nici: Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica

Sursa+foto: Healtheternally.com

Data articol: 29/11/2021