Shop
Ultimele 100 de articole

Nume de copii inspirate de poezie

15 iunie 2017, , Vizualizări: ...
somn copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Numele copilului tau este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa o iei pentru el. Exista sute de variante din care sa alegi, din foarte multe surse de inspiraţie, iar cea mai noua tendinţa o reprezinta alegerea unuia dintr-o alta cultura decat cea romaneasca, mai exact nume de copii din poezii.
Atunci cand te gandeşti la un nume pentru copilul tau, nu iei in calcul doar ceea ce iţi place ţie, ci şi ceea ce crezi ca o sa i se potriveasca, in funcţie de viaţa pe care o poate avea, personalitatea pe care şi-o va dezvolta, prin urmare alegerea nu este una tocmai uşoara. Exista foarte multe nume frumoase, dar care nu se potrivesc pentru un adult, sau invers.
Cei mai mulţi parinţi prefera ca numele sa aiba şi o semnificaţie, sa le aminteasca de ceva ce au simţit, de o experienţa de cuplu. Chiar daca numele este doar o convenţie, exista teoria conform careia prenumele poate influenţa destinul copilului. Mulţi sunt de parere ca numele ii ajuta pe copii sa aiba stima de sine, ca le poate influenţa felul in care se comporta. La maturitate, numele poate avea importanţa la fel cum, din punct de vedere al marketing-ului, numele unei companii poate aduce un aport la succesul acesteia. La fel ca pentru Madonna, Oprah, Gwyneth, şi numele copilului tau il poate defini. Exista studii conform carora numele unui copil seteaza anumite aşteptari şi poate influenţa percepţia celorlalţi asupra sa. Numele mai puţin obişnuite atrag atenţia, iar asta nu se intampla neaparat intr-un sens pozitiv. La şcoala, de exemplu, copiii cu nume mai rare sunt in anumite cazuri mai solicitaţi de catre profesori.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu