Primele sase saptamani cu bebelusul tau nou-nascut. Tot ce trebuie sa stii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Primele sase saptamani cu bebelusul tau nou-nascut. Tot ce trebuie sa stii

primele sase saptamani cu bebelusul tau
Credit foto: unsplash.com

Ora de hranit nou nascut

Cand alaptezi, poti avea dureri in sani din cauza maririi canalelor sau a sfarcurilor crapate. Nu dispera si invata bebelusul cum sa apuce corect sanul ca impreuna sa va bucurati de experienta alaptarii care leaga pe viata o mama de copilul ei.

Calmarea colicilor copilului

Multi copii incep sa aiba colici inca din primele saptamani dupa nastere. Incearca sa il linistesti fara sa devii si tu tensionata si frustrata. Cere sfatul medicului pediatru care iti va indica tratament anti-colici (ceai, picaturi speciale, etc).

Icterul nou-nascutului

Icterul nou-nascutului nu este o boala ci mai degraba o situatie fiziologica in care sangele copilului contine prea multa bilirubina. In mod normal, ficatul produce bilirubina care este eliminata prin fecale. Cu toate acestea, in unele cazuri ficatul nou-nascutului nu e suficient de matur si nu poate procesa rapid bilirubina.
Urmareste cu atentie evolutia culorii copilului dupa ce vii cu el acasa de la maternitate. Daca corpul este colorat in galbui, este semnul cel mai clar al icterului fiziologic. Incepe de la crestet si ajunge pana la degetele de la picioare. Culoarea galbena e mai evidenta in contrast cu albul ochilor si sub unghii.

Ca sa verifici icterul, apasa cu gentilete pielea copilului apoi ridica degetul.  Daca pielea unde ai apasat ramane galbuie, e semn de icter. Acesta poate dura in jur de 10 zile. In general, nu e nevoie de tratament pentru icterul fiziologic insa medicul pediatru iti poate da anumite indicatii valoroase cum sa depasesti cu bine si aceasta stare.

foto

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/07/2024