Marsupiu pentru bebelusi: sfaturi practice pentru parinti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Marsupiu pentru bebelusi: sfaturi practice pentru parinti

Marsupiu pentru bebelusi

Robustete:

inainte de a folosi marsupiul frontal, asigura-te ca scaunul si bretelele vor putea sustine greutatea bebelusului, dar si ca inchizatorile si curelele sunt functionale si rezistente.

Usor de folosit:

Asigura-te ca marsupiul este comod de pus sau de scos, chiar si cu o singura mana. Vei avea nevoie sa poti sa-l scoti sau sa-l pui fara ajutor. Unele marsupii sunt facute in asa fel incat sa se poata scoate usor, ca sa-ti poti pune copilul adormit intr-un carucior sau intr-un leagan fara sa-l trezesti.

Usor de alaptat:

Ia in calcul daca vrei sa iti alaptezi la san copilul in timp ce il cari. Invelitorile si bandulierele fac acest lucru mai usor decat in cazul altor marsupii.

Potrivit pentru vremea de afara:

Unele marsupii s-ar putea sa fie prea calduroase pentru zilele insorite ale verii. De asemenea, culorile inchise atrag caldura. Daca iti porti copilul pe o vreme mai calda, alege un marsupiu facut dintr-un material mai usor.

Usor de curatat:

Bebelusii fac adesea mizerie, astfel incat este indicat sa ai un marsupiu facut dintr-un material ce poate fi spalat.

Te mai poate interesa si: Cele mai bune metode de a calma un bebelus

Sfaturi pentru siguranta celui mic

Cand iti cari bebelusul in marsupiu, ai grija sa nu se supraincalzeasca! Micutul ar putea sa se incalzeasca, fiind lipit de corpul tau, mai ales intr-o zi insorita de vara. Specialistii sustin ca marsupiile pot cauza deshidratarea bebelusilor si unele dintre ele au provocat chiar sufocarea micutilor.

In cazul in care bebelusul tau are mai putin de patru luni, a fost nascut prematur sau are o greutate mai scazuta, sufera de o raceala sau de o problema respiratorie, consulta un pediatru inainte de a folosi o invelitoare. Cand porti copilul intr-o invelitoare sau o banduliera, este indicat sa verifici periodic ce face si cum se simte. Asigura-te ca nu sta incomod, cu gura lipita de pieptul tau si ca fata nu este presata de materialul textil sau de corpul tau. Ambele pozitii enumerate pot duce la sufocare, care poate avea loc in cateva minute. Asigura-te ca poti vedea ochii si gurita bebelusului in banduliera, dar si ca el, la randul lui, te poate vedea.

Daca nu il alaptezi, fata bebelusului ar trebui sa fie vizibila. Daca il alaptezi in timp ce il cari in marsupiu, asigura-te ca il repozitionezi ulterior astfel incat fata sa ii fie vizibila.

Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de jan baars de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/07/2021