Ingrijirea dintilor bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ingrijirea dintilor bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Ingrijirea dintilor bebelusului

Secialistii ne spun ca niciodata nu este prea devreme sa incepem ingrijirea dintisorilor bebelusului, astfel ca nu este ndicat sa astepti sa iasa toti pentru a te ocupa de igiena guritei. Imediat ce primii 2-3 dintisori si-au facut aparitia poti incepe sa-l obisnuiesti cu o rutina de seara in care, inainte de a-l pune pe puiut in patut sa introduci etapa igienei bucale.

Cand bebelusul are doar cativa dintisori iesiti nu este nevoie sa apelezi la o periuta pentru copii deoarece este posibil sa-i ranesti gingia si sa-i provoci sangerari. Apeleaza la o batista curata sau la o bucatica de tifon umezita. Sterge dintisorii, gingiile, limbuta si obrajorii copilului cu ajutorul tifonului. Nu este nevoie sa apelezi la pasta de dinti decat mai tarziu.

Odata ce micutul tau a implinit 1 anisor, poti sa te gandesti sa alegi o periuta colorata si frumoasa pentru bebelusi si o pasta de dinti. La modul ideal, ar trebui sa alegi o pasta de dinti fara fluor pentru ca este posibil ca, la o varsta atat de frageda, cel mic sa inghita pasta, lucru care nu este de dorit, in special daca micutul are parte si de alte surse de fluor. Pentru a-l spala pe dintisori, tine-l pe cel mic in brate si periaza-i usor fiecare dintisor. Incearca sa faci experienta cat mai placuta, lasa-l sa se joace, sau sa atinga periuta. Indiferent de varsta, cu cat spalatul pe dinti este mai placut si mai distractiv, cu atat copilul se va obisnui mai repede cu aceasta activitate.

 

De ce apar cariile la bebelusi?
Cariile apar in momenult in care bacteriile din gurita reactioneaza cu zaharul si formeaza un acid care distruge chiar si smaltul dur al dintisorilor. Astfel, sucurile de fructe, bauturile indulcite si alimentele dulci cresc riscul de degradare a dintisorilor, in special daca sunt consumate intre mese.
Pentru a preveni aparitia cariilor poti sa-l obisnuiesti pe cel mic cu gustari sanatoase, cum ar fi legumele sau fructele proaspete.

 In plus, dupa ce puiutul este mai mare,  citeste materialul pe www.bebelu.ro

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 06/08/2014