Eruptia dentara: 4 remedii testate pentru calmarea giingiilor dureroase - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Eruptia dentara: 4 remedii testate pentru calmarea giingiilor dureroase

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Eruptia dentara: 4 remedii testate pentru calmarea giingiilor dureroase
Eruptia dentara

In cazul in care ai asteptat cu nerabdare aparitia primului dinte al bebelusului, te vei bucura sa vezi o perla alba care isi face loc din gingiile micutului. Insa, pentru copilul tau, aparitia dintisorilor va fi un motiv de durere.

Aparitia dintilor pare sa ii deranjeze pe unii micuti mai mult decat pe altii, dar, pentru cei mai multi, durerea se intensifica noaptea si in timpul alaptarii. Iata 4 metode testate de parinti pe care le poti folosi si tu ca sa-i alini durerea puiul tau.

1. Inele speciale pentru ros

Lasa-l sa roada un inel special din plastic! Bebelusii vor roade aproape orice, mai ales cand le apar dintisorii, pentru ca asta le calmeaza gingiile. Dar nu toti micutii sunt fani ai inelelor de ros. Unii prefera jucarii moi si pliabile, in vreme ce altora le plac jucariile mai tari. Indiferent de textura sau de materialul din care sunt facute – plastic, lemn, panza – aceste jucarii au rolul de a diminua durerile asociate cu eruptia dentara.

Citeste si: Apar dintii bebelusului? Cele 10 semne ca sa iti dai seama

2. Masajul gingiilor

Ca sa ii reduci disconfortul, incearca sa ii masezi micutului gingiile. Important este sa faci masajul cu propriile lui degetele – nu este indicat sa ii masezi gingiile cu degetele tale, deoarece s-ar putea sa-i provoci o durere mai mare. Spala-i o manuta bine si apoi maseaza-i ferm gingiile cu degetelele curate.

3. Jucarii inghetate

Gheata diminueaza durerea. Daca ii vei raci gingiile copilului, acestea vor fi amortite si inflamarea lor va scadea. Pastreaza cateva inele din plastic in frigider – poti incerca si cu o carpa umeda si curata pusa la rece sau ii poti da apa rece intr-o sticluta. De asemenea, bananele reci si sosul de mere ori de piersici de la frigider pot scadea durerea.

Nu rata nici: Cum sa calmezi un bebelus agitat. Maseaza aceste 7 puncte

4. Medicamente impotriva durerii

In cazul in care nu mai ai vreun truc la dispozitie si bebelusul devine tot mai iritat, discuta cu medicul pediatru despre ce tip de calmant sau analgezic ii pot administra micutului, si care e doza optima.

Autor: Alexandra NEDELCU

Foto: Pixabay.com

Data articol: 14/07/2021