De ce vomita copilul? Ce trebuie sa faca parintii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce vomita copilul? Ce trebuie sa faca parintii

de ce vomita copilul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-3386758
Credit foto: Pixabay.com

De ce vomita copilul # 6. Rau de miscare

Unii bebelusi si copii tind sa aiba rau de miscare, fapt care poate deveni o problema daca rutina zilnica implica o plimbare cu masina, de exemplu. Expertii considera ca raul de miscare apare cand exista o discrepanta intre ceea ce vede bebelusul si ce simte el cu ajutorul partilor din organism sensibile la miscare, cum ar fi urechea interna sau anumiti nervi.

De ce vomita copilul # 7. O substanta otravitoare

Bebelusul tau ar putea voma din cauza inghitirii unei substante toxice, cum ar fi un medicament, o planta ori o substanta chimica. Sau este posibil sa fi facut o toxiinfectie alimentara. De asemenea, s-ar putea aiba diaree.

De ce vomita copilul # 8. Plans excesiv

O criza prelungita de plans sau de tusit poate declansa voma la bebelusi. Desi este ingrijorator pentru tine, vomatul din timpul plansului nu-ti va afecta fizic micutul. Daca bebelusul pare sanatos, nu ai de ce sa-ti faci griji in astfel de situatii.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Cand poate manca micutul din nou alimente solide?

Odata ce vomatul bebelusului se diminueaza ori se opreste de tot si micutul pare sa aiba din nou pofta de mancare, poti reintroduce usor fluide, precum si alimente sanatoase, daca a trecut deja la hrana solida. Specialistii sustin ca un copil care se recupereaza dupa probleme la stomac ar trebui sa revina la o dieta normala cat mai repede posibil.

Ofera-i orice fel de mancare solida prefera de obicei, inclusiv carbohidrati complecsi (precum paine, cereale si orez), carne macra, iaurt, fructe si legume, dar tine-l departe de alimentele cu grasimi. Studiile au aratat ca reintroducerea dietei-standard poate scurta perioada de recuperare la jumatate, deoarece readuce nutrientii esentiali de care organismul are nevoie pentru a lupta cu infectiile. Specialistii sustin ca este important sa nu-i dai medicamente antiemetice!
 

Ce poti face ca sa previi varsaturile

Exista cateva strategii pe care le poti incerca: daca bebelusul vomita dupa alaptare, da-i cantitati mai mici de lapte si apoi ajuta-l sa eructeze mai des. Daca il vei tine in pozitie ridicata vreme de jumatate de ora dupa alaptare, acest lucru va fi de ajutor pentru prevenirea vomatului. De asemenea, daca micutul are multa flegma si mucus de la o infectie respiratorie, incearca sa folosesti un aspirator nazal pentru a-i curata nasucul. Probabil ca-l va deranja, dar nu este o procedura dureroasa si l-ar putea ajuta.

Pentru a micsora ameteala si greata provocate de raul de miscare, opreste-te des in plimbarile pe care le faci cu bebelusul, pentru a-i da sansa sa ia un pic de aer curat si sa-si calmeze burtica. Daca a trecut la alimente solide, dai o gustare inainte de plimbare. Si ofera-i destule fluide, pentru a-l mentine hidratat.

Autor: Alexandra NEDELCU

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/02/2023