De ce plang bebelusii? Top 12 cauze si ce ai de facut - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce plang bebelusii? Top 12 cauze si ce ai de facut

De ce plang bebelusii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-215303

De ce plang bebelusii #7. E prea cald / prea frig

Niciodata nu stii cand ii e prea cald sau prea frig bebelusului. In plus, mamele/soacrele noastre au tendinta de a-i cocolosi pe nepotei si, de gura lor, ii infofolim pe cei mici. Sau, din contra. Din dorinta de a nu le face pe plac acestora, avem tendinta sa exageram si sa-i tinem dezbracati. Dar, cum stim totusi ce e mai bine pentru copilul nostru? Simplu. In primele luni de viata, bebelusul are nevoie de un obiect vestimentar in plus. Daca tu stai in maieu, cel mic va avea nevoie de un maieu si inca o bluza. Daca tu ai nevoie de o bluza, el va avea nevoie de o vestuta in plus etc.

De ce plang bebelusii #8. Ceva greu de observat

Copiii sunt foarte sensibili. Desi aparent nu au nici o „scuza” pentru a plange, sigur exista ceva. Bebelusii nu plang fara motiv. Sigur este ceva mic, care va scapa din vedere. Examinati daca nu are ceva care-i strange degetelele, de la maini sau de la picioare, daca nu-l irita etichetele de la haine sau chiar materialul din care este confectionata imbracamintea.

De ce plang bebelusii #9. Ii apar dintii

Aparitia dintilor poate fi foarte dureroasa. Daca unii bebelusi suporta cu stoicism, altii pot fi foarte iritati. Daca sunteti de parere ca n-ar avea nici un motiv sa planga, a mancat, e schimbat, a eructat etc., nu-i e nici cald, nici frig, incercati sa-i palpati gingiile. Este posibil ca un dintisor sa-si faca aparitia. In medie, primul dinte apare intre 4 si 7 luni, insa sunt cazuri in care apar si mai devreme.

De ce plang bebelusii #10. Sunt suprasolicitati

Pentru cei mici este o lume noua care poate fi prea coplesitoare. Prea multa lumina, prea mult zgomot, e trecut des de la un parinte la altul, de la un bunic la altul, de la un prieten la altul etc. Toate acestea ii suprasolicita si devin agitati. Eliminati toate aceste cauze si incercati sa-l linistiti. Prin odihna, bebelusul isi va reveni la normal.

Te mai poate interesa si: Decodarea plânsului la bebeluşi

De ce plang bebelusii #11. Se plictisesc

De asemenea, sunt copii care se plictisesc daca n-au toata agitatia de care vorbeam la punctul anterior. Ei au nevoie de „activitate”.

De ce plang bebelusii #12. E bolnav

Daca ati eliminat toate celelalte elemente si cel mic continua sa planga, e posibil sa fie bolnavior. Verificati-i temperatura si orice alte semne de boala. Incercati sa faceti deosebirea dintre plansul de foame sau de oboseala si cel de boala. Ascultati-va instinctul. Daca simtiti ca ceva nu este in regula, sunati medicul, rugati-l sa vina sa vada copilul sau mergei voi cu el la cabinet.

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/09/2021