De ce plang bebelusii? Timp de 9 luni femeile trec printr-o minunata calatorie si totodata transformare, care le aduce la statutul de MAMA. O perioada plina de emotii puternice, de la o imensa bucurie la teama de necunoscut. Sentimentele sunt cu mult mai coplesitoare dupa ce primul bebelus a venit pe lume si, pur si simplu, nu stii ce trebuie sa faci. Iar cand micutul plange, mamele se simt neputincioase. Intra in panica si incep si ele sa planga.
Le venim in ajutor cu o lista de cauze, dar si cu sfaturi despre ce au de facut pentru a le stopa. Iata de ce plang bebelusii, potrivit blueprint.ng?
De ce plang bebelusii #1. Foame
Foamea este primul lucru la care trebuie sa va ganditi cand plange copilul. Cand vor sa manance, bebelusii au un plans mai putin ascutit, care creste si scade in intensitate, are o oarecare ritmicitate. In plus, isi misca buzele ca si cum ar suge sau isi baga un degetel (sau toata manuta) in gura.
De ce plang bebelusii #2. Scutec murdar
Daca tocmai i-ati dat de mancare si micutul continua sa planga, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l verificati este scutecul. Sunt bebelusi care dau imediat semne ca trebuie schimbat, iar altii „rezista” mai mult timp cu murdarie la fundulet. Indiferent de situatie, sa controlati din cand in cand starea scutecului. Acest lucru poate preveni foarte usor plansetul copilasului.
Citeste si: Ce sa faci cand bebelusul plange fara motiv. TOP 8 sfaturi pentru parinti
De ce plang bebelusii #3. Oboseala
Ati observat la bebelusul vostru un plans tanguitor, ritmic, ca si cum ar vrea sa se adoarma singur. Urmeaza un scancet domol, apoi un plans tot mai puternic? Acestea sunt niste semne care va transmit mesajul ca bebelusului ii e somn. Nu-l agitati si mai tare in ideea ca are un orar de somn pe care ar trebui sa-l respecte. Acest orar este numai in mintea parintilor. La fel ca si orarul de mancare. Copilul are propriile nevoi, iar instinctele lui sunt mai puternice decat dorinta parintilor.
De ce plang bebelusii #4. Vrea in brate
Bebelusii simt nevoie de dragoste. Vor pur si simplu sa fie tinuti in brate, sa-i vada fata mamei sau a tatalui, sa le auda bataile inimii, sa le simta mirosul. Iar plansul este o forma de a cere sa fie luati din patutul lor pentru a fi tinuti la piept. Sunt multi parinti care refuza aceasta tactica intrucat ii vor obisnui pe cei mici cu „rasfatul”. In primele luni de viata nici nu se pune problema de asa ceva. Daca vreti sa va odihniti bratele, puteti incerca un port-bebe/marsupiu.
De ce plang bebelusii #5. Il doare burtica
Durerile de burtica pot fi asociate cu colicii, gazele. Consultati medicul pentru orice fel de tratament. Nu urmati sfaturile primite de la alte mamici, prietene etc., chiar daca ele au avut recomandarea de la un medic specialist. Ce este bun pentru copilul lor, nu este neaparat sanatos si pentru copilul vostru. Pentru eliminarea gazelor, asezati copilul pe spate, tineti-l de picioruse si imitati usor mersul pe bicicleta. Alte cauze ale durerilor abdominale pot fi: reflux gastroesofagian, enterocolite, alergie la lapte, intoleranta la lactoza, constpiatie sau blocaj intenstinal.
Nu rata nici: Colici bebelusi. Ghid complet pentru parinti. Ce sunt, cat dureaza. Cum alini bebelusul cand are colici
De ce plang bebelusii #6. Trebuie sa eructeze
Eructatiile nu sunt obligatorii. Insa daca bebelusul plange dupa ce a mancat, eliminarea aerului inghitit poate fi solutia.
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT