Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa te descurci cu gemeni sau tripleti

15 ianuarie 2020, , Vizualizări:
gemeni sau tripleti

Ingrijirea unui singur bebelus reprezinta o sarcina destul de grea pentru multi parinti, dar gandul ca ai putea avea doi sau mai multi copii deodata poate infricosa pe oricine. Daca esti una dintre mamicile binecuvantate cu o sarcina multipla, atunci ingrijorarea ta cu siguranta este intarita inconstient de reactiile prietenilor sau ale rudelor.

Totusi, adu-ti aminte ca niciun parinte nu primeste de la inceput tot ajutorul de care are nevoie; orice nou parinte iti va spune ca i-ar fi prins bine sa aiba mai mult timp, mai mult ajutor, bani, experienta si sustinere morala inainte de venirea pe lume a bebelusului.

Cand vine vorba despre gemeni, nevoile parintilor se dubleaza.

In astfel de situatii, ajutorul venit din partea partenerului de viata nu e niciodata suficient, asa incat aminteste-ti sa nu dai vina pe el – sau pe tine – cand stresul se va aduna. Planifica totul de dinainte si roaga-ti prietenii si rudele sa te ajute dupa ce nasti. Vezi daca bugetul tau iti permite sa platesti o dadaca sau ia in considerare angajarea unei femei pentru a te ajuta in primele saptamani de dupa externarea din maternitate. De asemenea, este bine sa poti chema rudele sau prietenii in cazul in care vei avea nevoie de ceva.

La inceput, iti va fi greu sa le ceri ajutorul si trebuie sa tii minte ca nu toata lumea poate sta la dispozitia ta 24 de ore din 24.

Astfel, este bine sa-ti cobori standardele si sa nu te astepti ca toata lumea sa roboteasca in jurul tau, iar tu sa nu faci nimic. Totodata, vei observa ca nu mai ai timpul necesar pentru a face toate lucrurile pe care le-ai planificat, insa nu te ingrijora! Daca iti vei concentra atentia strict asupra copiilor in primele trei luni din viata lor, vei fi mai putin stresata in privinta altor probleme.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.