Cum sa iti ajuti bebelusul in dezvoltare. In a saptea luna
Incep sa se dezvolte alte abilitati, cum ar fi apucatul obiectelor cu mana. Pentru a-l stimula si incuraja sa mai incerce, adu langa bebelus obiecte sigure pe care le poate ridica. Poti incerca si sa-l iei in parc si sa-l pui in iarba. Vei vedea cat de mult ii va place sa rupa iarba.
In a opta luna
Este timpul sa stimulezi la bebelus simtul spatiului si al cuvintelor. Pentru spatiu poti incepe cu jucarii care incap una in alta. Pentru cuvinte, pune-i intrebari de genul “Unde este nasul?”, aratandu-i in acelasi timp nasucul. De fiecare data cand repeti jocul, adauga noi cuvinte, astfel incat sa-i largesti vocabularul, chiar daca el nu stie inca sa le pronunte.
Cum sa iti ajuti bebelusul in dezvoltare. In a noua luna
Bebelusii sunt fascinati de balamale. Daca vei sta sa-i analizezi, iti vei da seama cat de distractiv este pentru ei sa priveasca o usa de dulap deschizandu-se si inchizandu-se la nesfarsit. Sunt atat de captivati de mecanism incat pot petrece minute bune jucandu-se cu ele. De aceea este recomandat, fie sa-i lasi la un dulap care este sigur, fie sa-i iei jucarii care au balamale. Ii ajuta sa-si dezvolte coordonarea ochi-mana.
In a zecea luna
Bebelusii iubesc sa descopere lucruri. Joaca-te cu el “Unde s-a ascuns?” si il ajuti sa-si imbunatatesca abilitatile motrice. Ascunde diverse jucarii in nisip sau in iarba (atunci cand sunteti in parc) sau sub o esarfa atunci cand sunteti in casa. Ajuta-l sa le descopere, iar in curand, le va gasi singur.
Cum sa iti ajuti bebelusul in dezvoltare. In a unsprezecea luna
Ajuta-l sa-si imbogateasca vocabularul si sa pronunte diverse cuvinte cantandu-i, vorbindu-i si jucandu-va impreuna. Televizorul nu ajuta. Copiii isi dezvolta vorbirea doar interactionand cu oamenii. Spune-i ce faci, pune intrebari, foloseste tonuri si gesturi dramatice. Va invata mai repede decat crezi.
In a douasprezecea luna
Unii bebelusi vorbesc devreme. Altii merg de-abusilea sau in picioare mai devreme decat fratii mai mari sau copiii prietenilor. Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Daca bebelusul tau are un ritm mai lent, nu inseamna neaparat ca are probleme. Insa, daca esti ingrijorata, cere sfatul medicului pediatru. Daca el iti spune sa nu-ti faci griji, nu iti ramane decat sa te bucuri in tihna de pasii mai mari sau mai mici pe care ii face copilul tau in calatoria lui spre maturitate.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?