Cum aleg biberonul potrivit pentru micutul meu - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum aleg biberonul potrivit pentru micutul meu

Cum aleg biberonul pentru bebelusul meu

Pana acum niste ani, exista un singur tip de recipient: din sticla. Acum poti alege intre zeci de tipuri de biberoane: cu gatul intr-un anumit unghi, cu captuseala de unica folosinta, mai mari, cu un debit „natural“ si noua generatie de recipiente din sticla.

Din cauza ingrijorarilor legate de contaminarea biberoanelor din plastic cu Bisphenol-A (BPA), s-a revenit in ultima vreme la cele din sticla. Acestea pot fi mai scumpe, dar nu necesita sa fie schimbate, decat daca se sparg sau se crapa. Daca te temi sa nu spargi biberonul, poti cumpara o invelitoare din silicon, care trebuie pusa peste recipient si care impiedica stricarea acestuia atunci cand este scapat din mana.

Recipientele din plastic sunt incasabile, dar si acestea se deterioreaza in timp, astfel ca trebuie inlocuite in mod constant. In cazul in care esti ingrijorata cu privire la BPA, ar fi mai bine sa cumperi doar biberoane noi (nu accepta biberoane ramase de la copiii prietenilor, chiar daca iti sunt oferita cu bunavointa, si in niciun caz nu cumpara ceva second-hand) si care sunt etichetate ca fiind „BPA free“ (adica nu contin BPA).

Numarul de biberoane de care vei avea nevoie pentru bebelusul tau variaza intre 4 si 12, in functie cum vrei sa-ti alaptezi micutul: natural sau cu biberonul. Este indicat sa incepi cu o sticluta de 100 de grame, deoarece aceasta este perfecta pentru cantitatile mici de lapte pe care le inghit bebelusii la o masa. Poti trece apoi la biberoane de 150 sau 200 de grame, dupa varsta de patru luni sau oricand observi ca micutul tau are un apetit mai mare. Atunci, recipientele mai mari vor fi mai practice.

Cat te costa

Pretul biberoanelor variaza de la 4-5 lei pana la 35 de lei bucata, in vreme ce tetinele te vor costa intre 5 si 15 lei. Adesea, cele doua sunt vandute in pachete de cate doua sau trei bucati. Un ansamblu pentru parintii incepatori sau un set-cadou, care include cateva sticlute si tetine, precum si accesorii, precum periutele pentru curatat, poate costa intre 50 si 150 de lei. Alte accesorii de care vei avea nevoie sunt aparatul de incalzit biberonul, sacosele izolante, rafturile de uscare a sticlutelor sau cosurile de uscare pentru componentele sticlutei. Acestea sunt de mare folos si variaza ca pret, in functie de marca si de magazin.

Autor: Alexandra NEDELCU

Photo credit: nerissa’s ring / Foter.com / CC BY

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 27/11/2013