In cazul in care planifici sa-ti alaptezi puiul cu biberonul, trebuie sa cumperi sticluta si tetina potrivita. Pare simplu, dar nu este chiar asa. Trebuie sa alegi un biberon si o tetina pe care micutul sa le agreeze, astfel incat sa nu ai dificultati la hranirea lui.
Unii bebelusi agreeaza anumite tetine sau biberoane si, uneori, refuza sa manance din altele. De asemenea, exista biberoane care contribuie la alinarea colicilor, facand ca bebelusul sa nu mai aiba gaze. Nu in ultimul rand, unele tetine sunt special create ca sa previna scurgerea sau varsarea accidentala a laptelui. Cum stii pe care sa le alegi? Ei bine, multe dintre biberoanele si tetinele de pe piata sunt concepute astfel incat sa previna eventualele probleme care apar la hranire, prin ventilarea mai eficienta a aerului din sticla. Totodata, nu este exclus sa descoperi ca, de fapt, copilul tau nu are vreo preferinta, ci tu esti aceea care alege sau respinge o anumita marca, pentru ca nu este etansa si picura sau are prea multe parti mici care necesita curatare.
Pentru inceput, cumpara cateva biberoane si tetine, putine la numar; alege un anumit producator, care iti inspira incredere, sau o combinatie de biberoane si tetine de marci diferite. Intreaba-ti prietenii care au avut bebelusi ce marci ti-ar putea recomanda si cauta pe internet cateva informatii despre acestea. Odata ce ai observat ce tip de biberon si ce tetina prefera micutul tau, poti achizitiona mai multe de acelasi tip.
Insa incercarea de a invata cu biberonul un bebelus pana atunci alaptat la san se poate dovedi provocare. Micutii sunt obisnuiti sa fie hraniti langa un san cald si catifelat, nicidecum cu ajutorul unei sticle dure si relativ rece. Producatorii au luat in calcul si aceasta problema si au introdus pe piata diverse tipuri de tetine care sa imite intrucatva alaptarea la san. Din nou, nu vei sti care sunt potrivite pentru bebelusul tau, pana cand nu le vei testa pe toate. In general, deoarece sticlutele si tetinele sunt vandute de obicei impreuna, ca un set, probabil ca vei folosi tetinele pe care le vei primi cu sticlutele. Insa nu e obligatoriu sa faci asa; poti alege o tetina de o alta marca sau destinata unui alt tip de biberon, daca asta tolereaza mai bine puiul tau.
Cum aleg tetina pentru cel mic
Materialul de fabricatie
Poti alege intre tetine din latex sau din silicon. Cele din latex sunt mai moi si mai flexibile, dar nu au o durata foarte mare si unii micuti sunt alergici la ele. Tetinele din silicon sunt mai ferme si isi pastreaza forma mai mult timp.
Forma tetinei
Tetinele traditionale se gasesc sub forma de clopot sau dom. Tetinele ortodontice, facute in asa fel incat sa se muleze pe gura si gingiile bebelusului, au o bula plata pe o parte, pe care micutul isi poate odihni limba. Se spune ca tetinele cu capul plat si cele late (folosite cu sticlele mai mari) se simt precum sanul mamicii si ar putea fi mai bune in clipa in care treci de la alaptarea la san la cea cu biberonul.
Mercur retrograd se încheie în 15 decembrie 2024. 5 zodii cu care scapă de confuzia cosmică
3 ZODII sunt FAVORITELE Universului în luna DECEMBRIE 2024