Ce trebuie sa stii despre scaunul bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce trebuie sa stii despre scaunul bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Ce trebuie sa stii despre scaunul bebelusului
scaunul bebelusului
Credit foto: Imagine de Cheryl Holt de la Pixabay

Este o provocare sa fii parinte de bebelus. Chiar daca nu esti la prima experienta, tot vor fi lucruri pe care sa nu le stii si care sa te sperie putin.

Iata 12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre scaunul bebelusului.

Primul scaun se numeste meconiu

Primul scaun al bebelusului este negru si lipicios. El este prezent in intestinele bebelusului inca din faza intrauterina. In primele doua zile, bebelusul ar trebui sa aiba doua scaune, inchise la culoare.

Petele roz in scutecul bebelusului sunt normale – la inceput

In primele cateva zile de la nastere, cristalele de acid uric pot lasa niste pete roz-portocalii-rosii, asemanatoare cu rugina pe scaun. Ele sunt normale in primele trei zile de la nastere. Daca ele persista, cere sfatul medicului.

Scaune deschise la culoare

Incepand cu ziua a treia de la nastere, scaunele bebelusului incep sa se deschida la culoare (sunt mai verzulii). Daca scaunul este tot inchis la culoare, consulta un pediatru.

Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli

Scaune galben-mustar

Incepand din ziua a patra, scaunele bebelusului ar trebui sa capete o tenta galben-mustar (sau verde deschis, sau portocaliu). Pe masura ce scaunele se deschid la culoare, vor fi si mai apoase in consistenta si intr-o cantitate mai mare.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 04/02/2024