Shop
Ultimele 100 de articole

Cand si cum sa invatam copilul la olita?

21 ianuarie 2013, , Vizualizări:

 

Cat dureaza pana invata sa faca la olita?

A invata un copil de doi ani sa isi faca nevoile la olita nu este o experienta care se rezolva peste noapte. Procesul dureaza de regula intre 3 si 6 luni, desi in cazul unor copii poate dura mai mult sau mai putin.

Si desi unii copii reusesc din prima incercare sa isi mentina scutecul uscat peste noapte, fara a uda patul sau imbracamintea si in acelasi timp sa faca peste zi la olita, poate sa dureze un timp suplimentar, in unele cazuri ani de zile, ca sa reuseasca sa ramana noapte de noapte complet uscati.

 

 

Tipuri de olite

Exista doua tipuri de vase de plastic tip olita pe care le poti folosi ca sa iti inveti copilul sa nu isi mai faca nevoile in scutec:

o olita de copii, de sine statatoare, cu un vas detasabil care poate fi golit in vasul de toaleta
un scaunel de dimensiune potrivita pentru un copil, care se monteaza pe vasul de toaleta, copilul putand astfel sa stea pe el si sa se simta in siguranta fara teama de a cadea in toaleta.

 

Daca optezi pentru punctul 2, tine cont sa ai si un scaunel ajutator sau o treapta de scarita pe care copilul sa se poata urca sa ia loc comod pe vasul de toaleta. Aceasta treapta ajutatoare ii este utila pentru ca il ajuta pe copil sa invete sa isi impinga piciorusele in ea in timp ce isi face nevoia mare.

Pentru baietei este mai bine sa invete ca intai sa foloseasca vasul de toaleta stand pe el si dupa aceea sa invete sa faca pipi stand in picioare in fata lui. Pentru baieteii carora li se pare ciudat ori le e frica sa stea pe un vas de toaleta ca sa faca pipi, e recomandat a se folosi o olita clasica.

Cumpara cate o olita sau cate un scaun ajutator pentru fiecare baie pe care o ai in casa. E bine sa ai o olita in masina, in caz de urgente. Cand calatoresti pe distante mari cu copilul, asigura-te ca iei olita cu tine si ca te opresti la fiecare 1-2 ore ca sa isi faca nevoile, altfel poate lua prea mult timp pana gasesti o locatie discreta cu o toaleta unde sa iti duci copilul, iar in acest timp el sa nu se poata tine.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.