8 reguli de aur in diversificarea meniului bebelusului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

8 reguli de aur in diversificarea meniului bebelusului

reguli de aur in diversificarea meniului bebelusului

5. De 3-4 ori pe saptamana, este indicat sa introduci in meniul micutului carne slaba, de pasare (chiar si de porumbel, foarte bogata in fier), de vitel sau de peste (dupa varsta de  11 luni).

6. Puiul tau are nevoie de un aport mare de nutrienti, asa ca ofera-i, cat de mult posibil, alimente in stare naturala si evita preparatele industriale. Atunci cand mai creste, poti sa-i oferi copilasului mancare gatita, insa ai mare atentie la modalitatea de preparare. Spre exemplu, pana la varsta de 3 ani, puiul tau nu ar trebui sa primeasca alimente prajite. De asemenea, sarea trebuie folosita in cantitati foarte mici, iar zaharul nu trebuie inclus deloc in alimentatia sa.

7. Alta regula este instituirea ritualului mesei pentru ca astfel micutul va deprinde obiceiuri alimentare sanatoase, care il vor ajuta sa devina un adult sanatos.

8. Esential in primii ani de viata ai puiului tau este sa-ti amintesti ca acesta are nevoi nutritionale speciale, diferite de cele ale unui adult. Alimentatia lui este necesar a fi precis adaptata, continand doar alimente nutritive, precum legume, fructe, carne slaba, lactate si oua. De asemenea, dupa ce a implinit varsta de 6 luni si puiul nu mai primeste exclusiv lapte matern, acesta are nevoie de apa pentru hidratare. Hidratarea este importanta, asa ca asigura-te ca-i oferi puiului doar apa plata sau, dupa un an, sucuri naturale, preparate in casa, evitand apa minerala si sucurile din comert.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii alaturi de inceperea diversificarii la sfatul medicului. Alaptarea este cea mai buna metoda de hranire a bebelusilor si ofera numeroase beneficii. Este important ca, inaintea si in timpul alaptarii sa aveti o alimentaţie sanatoasa, echilibrata. Combinatia alaptarii cu biberonul in primele saptamani de viata poate sa reduca producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alapta este dificila. Intotdeauna consultati doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hranirea bebelusului.

Bucura-te de o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a micutului tau prin urmarea acestor reguli de aur in diversificare! Intra pe clubmilupa.ro si afla toate informatiile de care ai nevoie pentru a-i asigura micutului tau o nutritie precis adaptata nevoilor sale in primii ani de viata, precum si mai multe sfaturi de la specialistii Milupa in nutritie.

Imagine de Ajale de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/02/2022