Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care nu le ştiai despre bebeluşi şi creierul lor

03 decembrie 2017, , Vizualizări:
bebelusi creier - sfatulparintilor.ro -pixabay_com

Când te gândeşti la bebeluşi îţi imaginezi o fiinţă neajutorată care are nevoie de o atenţie deosebită. Însă nu îţi închipuiai că creierul bebeluşilor este o maşinărie bine pusă la punct.

 

 

Iată 5 lucruri pe care nu le ştiai despre bebeluşi şi creierul lor.

 

 

Despre bebeluşi # 1: Gângurelile sunt semnale de învăţare

Concentrarea bebeluşilor durează numai câteva momente. Iar când sunt atenţi, de obicei îşi anunţă interesul printr-un sunet. În particular, gângurelile sunt semnalele prin care îşi anunţă pe adulţi că sunt gata să înveţe. Părinţii mai ambiţioşi atenţi la aceste semnale vor reuşi să vorbească cu bebeluşii. Iar specialiştii confirmă că: „Singurul lucru de care ştim că îi face pe bebeluşi mai deştepţi este să le vorbeşti”.

 

 

Despre bebeluşi # 2: Se poate exagera cu receptivitatea

Există şi părinţi care exagerează atunci când vorbesc cu bebeluşii. La cel mai mic sunet scos de aceştia ei răspund. Însă, când micuţii primesc o reacţie de 100% se plictisesc şi privesc în altă parte.

Când reacţionează instinctiv, părinţii răspund vocalizelor copiilor în proporţie de 50-60%. În laborator, oamenii de ştiinţă au descoperit că limbajul se dezvoltă mai rapid când părinţii reacţionează la 80% dintre gângurelile bebeluşilor. Peste această valoare procesul de învăţare descreşte.

 

 

 

Despre bebeluşi # 3: Creierul lor poate fi suprasolicitat

Chiar dacă bebeluşii tânjesc după interacţiuni umane, aceasta nu înseamnă că trebuiesc gâdilaţi non-stop, zi şi noapte. Bebeluşi au momente scurte de atenţie şi pot fi uşor supra-stimulaţi. Atfel că, uneori singura interacţiune de care au nevoie este cea care îi calmează. Aceasta se realizează prin reducerea luminii sau prin alte metode care să-i liniştească. Iar bebeluşi se pot dezvolta mult mai bine dacă cineva din familei nu doar că îi calmează ci îi şi poate adormi, mai ales în timpul nopţii.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.