Shop
Ultimele 100 de articole

Diversificarea timpurie creste riscul de obezitate la copii

01 martie 2011, , Vizualizări:

Bebelusii hraniti cu formula de lapte care incep sa manance hrana solida inainte de 4 luni sunt mult mai predispusi sa devina obezi decat cei care incep diversificarea mai tarziu, sugereaza studii recente.

“Cercetarile subliniaza inca o data cat de important este ca parintii sa astepte ca bebelusul sa aiba intre 4 si 6 luni inainte sa-i introduca mancaruri solide in dieta”, spune dr. Susanna Huh, unul dintre autorii studiului de la Spitalul de copii din Boston.

Huh si colegii acesteia au monitorizat peste 850 de copii si pe mamele acestora de-a lungul a trei ani. Cand bebelusii aveau 6 luni, cercetatorii au chestionat mamele in privinta alaptatului la san, durata acestuia si daca au inceput sa introduca in alimentatia copilului mancaruri solide precum cerealele, fructele sau produsele lactate.
Cand copiii au implinit 3 ani, cercetatorii i-au cantarit si i-au masurat pentru a determina daca acestia sunt obezi. Pentru copiii care au fost hraniti la san pentru cel putin patru luni, varsta la care au primit hrana solidainainte de 4 luni, la 4 sau 5 luni, la 6 luni sau mai tarziu – nu a contat pentru greutatea lor  3 ani mai tarziu. Astfel, bebelusii hraniti la san au inregistrat 1 sansa din 14 de a deveni obezi ca prescolari.
Rezultatele au fost diferite pentru cei care au fost hraniti cu o formula de lapte de la bun inceput ori care au fost intarcati inainte de 4 luni. Acesti copii aveau 1 sansa din 4 de a deveni obezi pana la 3 ani daca diversificare lor incepuse mai devreme de 4 luni. Daca parintii au asteptat pana la 4 sau 5 luni, sansele copiilor de a fi obezi au fost de 1 la 20. Sansele de a deveni supraponderali au crescut din nou pentru bebelusii carora nu li s-a dat hrana solida decat dupa ce au implinit cel putin 6 luni.

 

Sursa: www.imidoresccopii.ro

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.