Cum sa depasesti obstacolele in calea alaptarii si 11 motive sa nu renunti
Previne cancerul
Statisticile au arata ca femeile care nu alapteaza au un risc crescut de a dezvolta mai multe tipuri de cancer (ovarian, uterin sau la san), in comparatie cu mamele care alapteaza.
Calmeaza bebelusul
Nimic nu calmeaza bebelusul mai repede decat alaptatul. Sanul mamei il protejeaza de plictiseala, frustrari, durere, nervi.
Bebelusii si mamele dorm mai bine
In ciuda a ceea ce se spune, bebelusii alaptati si mamele care alapteaza dorm mai bine pe timpul noptii. Potrivit unui studiu, s-a descoperit ca bebelusii alaptati si mamele care alapteaza dorm cu 40-45 de minute in plus pe noapte fata de cei care sunt hraniti cu lapte formula si de mamele care nu alapteaza.
Bebelusii hraniti noaptea sunt mai fericiti
Specialistii spun ca laptele supt pe timpul noptii contine triptofan, un aminoacid precursor serotoninei, hormon care ajuta la buna dezvoltare si functionare a creierului. Serotonina nu doar ca ajuta creierul sa functioneze mai bine, dar contribuie si la mentinerea unei stari de bine.
Stiati ca…
Nou-nascutii nu vad la o distanta mai mare de 20-40 cm, ceea ce reprezinta fix distanta dintre fetele mamei si bebelusului in timpul alaptarii?
Oricat de multe substitute s-ar gasi: jucarii, suzete, biberoane performante, nimic nu se compara cu caldura din bratele mamei. Iar mamele nu vor fi mai fericite decat atunci cand isi tin bebelusii la san.
Sursa: raisedgood.com
Imagine de sam moody de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?