Cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptatul la sân
Trebuie să îmi spăl sânii cu apă și săpun după fiecare alăptare?
Se recomandă ca după fiecare alăptare să asiguri o toaletă eficientă la nivelul sânilor, dar asta nu înseamnă neapărat spălarea cu apă și săpun, ci doar clătirea mamelonului cu apă călduță și eventual folosirea unor unguente recomandate de medic în cazul în care te confrunți cu iritații sau alte probleme. Este important să apelezi la tifon sau la cupe protectoare care să absoarbă laptele care poate picura între mesele bebelușului și să menții în acest fel o igientă corespunzătoare.
Nu rata nici: Cand e momentul sa intrerupi alaptarea? Ce complicatii pot aparea
Trebuie să mă mulg între mesele bebelușului?
Un lucru important pe care multe mămici nu îl înțeleg este faptul că prin muls, organismul va produce mai mult lapte decât trebuie. Bebelușul, prin suptul lui, va regla singur cantitatea de lapte din sâni. Mulsul este util în momentul în care îți dorești să ai rezerve de lapte la congelator pentru situațiile în care trebuie să pleci de acasă și nu ai cum să îl alăptezi pe cel mic. O altă situație în care se recomandă mulsul este cea în care îți simți sânii foarte grei și o presiune mare la nivelul lor (fenomen cunoscut și sub numele de ”furia laptelui”).
Mai multe informații despre alimentația în timpul alăptării, produse pentru alăptat sau cum să împaci diversificarea alimentației cu alăptarea, poți găsi pe site-ul alaptarealasan.ro.
Imagine de Larissa Sampaio de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?