Cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptatul la sân - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptatul la sân

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptatul la sân
întrebări despre alăptatul la sân

Alăptarea la sân este un sentiment unic pentru o mămică și reprezintă prima conexiune pe care și-o formează mama cu bebelușul. Alăptarea la sân nu este doar o formă de hrănire a celui mic, ci este un moment intim și extrem de emoționant pentru mămici.

Totodată, este un moment învăluit în mister, mai ales pentru femeile care se află la prima sarcină și își pun foarte multe întrebări în legătură cu alăptarea la sân. Iată care sunt cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptarea la sân:

Când voi putea alăpta pentru prima dată?

Dacă starea îți permite, bebelușul poate fi pus la sân imediat după naștere. Acest lucru nu doar va stimula lactația, ci îl va ajuta și pe cel mic să se obișnuiască cu noul mediu și să se simtă în siguranță. Primul contact al bebelușului cu noua sa viață ar trebui să fie cu mama, la pieptul acesteia. Imediat după naștere, lactația este favorizată de scăderea hormonilor placentari și de stimularea mamelonului de către bebelușul care încearcă să se hrănească. În primele 2-3 zile, sânii tăi vor produce colostru, un lichid care îi va asigura bebelușului toți nutrienții de care are nevoie și în același timp anticorpii necesari pentru lupta împotriva virusurilor sau a bacteriilor care l-ar putea afecta. Ulterior, colostrul va fi înlocuit de laptele matern.

Alăptarea la sân este un proces dureros?

Dacă bebelușul este pus corect la sân, alăptatul nu ar trebui să fie un proces atât de dureros. Cu toate acestea, emoțiile și lipsa experienței de a atașa copilul la sân poate produce un anumit disconfort în zona mameloanelor, ajungând chiar la apariția unor iritații în jurul lor. Însă, acest proces nu ar trebui să te sperie. Adevărul este că durerile vor fi resimțite prea puțin atunci când îți vei privi minunea de copil în brațele tale.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre alaptarea unui bebelus bolnav

Cum îmi dau seama că bebelușul este sătul?

Din acest punct de vedere, bebelușul funcționează ca orice altă persoană. În momentul în care este sătul, el va lăsa sânul, iar acest lucru poate să se întâmple uneori după 2 ore sau după 30 de minute, în funcție de mesele anterioare. În orice caz, nu ar trebui să îl alăptezi după ceas și nici să îl trezești pentru a-l muta la celălalt sân dacă a adormit în timpul alăptatului. Cu timpul, vei căpăta experiență și îți vei da seama singură în momentul în care cel mic s-a săturat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/06/2022