MARGARINA: nimic din continutul ei nu are legatura cu ideea de natural. Contine numai grasimi hidrogenate si este obtinuta prin procedee 100% chimice de transformare a unor grasimi lichide in grasimi solide, ca sa ajunga sa fie vanduta in cutii sau pachete, asa cum o gasim noi pe rafturi. Consumul acestor grasimi hidrogenate creste incidenta aparitiei cancerului – au stabilit specialistii. Ca avantaje, margarinele sunt mai ieftine decat untul si, in plus, formulele noi sunt imbogatite cu Omega3 si vitamine si nu au deloc colesterol. In plus, sunt un produs de baza in alimentatia celor care tin postul ortodox.
In concluzie, untul este un produs natural, gustos, dar nerecomandat celor care au probleme cu colesterolul sau probleme de greutate. Margarina este un produs chimic, mai ieftin, fara colesterol, dar care, ca orice produs nenatural, este mai greu asimilabil de catre organism. Atunci cand trebuie sa alegem intre cele doua produse, este bine sa decidem in functie de organismul copilului nostru sau in functie de tipul propriului organism, daca luam produsul pentru noi insine.
Sfaturi Utile: consumati ponderat ambele produse, indiferent de alegerea pe care o faceti. Niciun exces de grasime nu este indicat, indiferent daca vorbim despre grasimi bune sau rele.