UNTUL are marele avantaj ca este o grasime naturala 100%. Untul se obtine prin extragerea grasimii din lapte si nu contine nici un fel de aditivi alimentari. Exista mai multe tipuri de unt de diverse concentratii: 65%, 80% sau 85% grasime. Mai nou, au aparut pe piata unturi ecologice, obtinute din lapte ecologic, de o calitate superioara. Un alt mare avantaj al untului consta in cantitatea mare de calciu pe care o contine. Insa pe langa toate avantajele, untul are si un mare dezavantaj: creste nivelul colesterolului. Daca aveti copii mai plinuti sau supraponderali sau cu tendinta de ingrasare, evitati sa le dati o cantitate mare de unt. De asemenea, persoanele adulte cu un nivel ridicat al colesterolului este bine sa evite untul. El ajuta la depunerea ateroamelor de grasime pe vasele sanguine, blocandu-le o data cu varsta si facilitand producerea accidentelor cardiovasculare.
Afla in pagina urmatoare despre avanjajele si dezavantajele margarinei.