In ultima vreme exista o preocupare – cat se poate de fireasca – din ce in ce mai mare in ceea ce priveste atat alimentatia copiilor nostri, cat si propria noastra alimentatie. Cu totii dorim sa mancam cat se poate de natural si sanatos, sa ajutam organismul sa functioneze bine si sa avem un sistem imunitar care sa raspunda prompt. Iar grasimile sunt extrem de importante pentru organism. Fara grasimi nu putem functiona la capacitate intreaga, iar creierul copiilor nu se dezvolta la parametri normali fara o cantitate corecta de grasimi.
Astfel, untul si margarinele fac parte din alimentatia noastra de zi cu zi. Le folosim atat de des, incat gestul de a unge o tartina cu unt sau margarina a devenit un automatism. Si in bucatarie, atunci cand gatim diverse preparate, folosim din plin untul si margarina. In functie de preferinte si gusturi, fiecare dintre noi punem in cosul de cumparaturi exact ceea ce stim ca ne place mai mult; unii prefera untul, altii merg direct spre rafturile cu margarine de unde aleg produsul preferat din zecile de feluri de margarina produse pe piata noastra sau importate.
Raspunsul la intrebarea „Unt sau margarina?” nu este foarte usor de dat. Ambele produse prezinta avantaje si dezavantaje. Ambele produse pot fi consummate, insa deopotriva ele pot pune in pericol atat sanatatea copiilor, cat si pe cea a adultilor.
Detaliile din paginile urmatoare sunt menite sa vina in ajutorul unei alegeri corecte pentru fiecare dintre noi.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie