5. „Numai unele biberoane sunt bune”
Adevarul e ca nu exista un anumit tip de biberon sau de tetina care sa fie ideal, si deci doar pe ala trebuie sa-l cumperi. Va fi nevoie sa testezi mai multe modele, cu caracteristici diferite (material, flux de curgere a laptelui, sistem anticurgere sau anticolici) pana gasesti ce vi se potriveste voua.
Fiecare bebelus are preferintele lui, asa ca va trebui sa te ghidezi dupa semnalele date de micutul tau. Multi parinti se plang ca anumite marci de tetine si biberoane nu sunt deloc bune (fac laptele sa se scurga), dar asta tine mai mult de modul in care suge micutul. Pana la urma, vei gasi varianta cea mai buna pentru puiul tau.
6. „Confuzia mamelonului e o problema foarte mare”
Daca iti faceai griji in privinta confuziei mamelonului, afla ca bebelusul nu-si va pierde interesul pentru alaptarea naturala daca il hranesti o data cu biberonul. De fapt, termenul e cumva impropriu: nu e ca si cand micutul n-ar mai sti ca se poate hrani la san.
Pur si simplu, unii bebelusi ajung sa prefere anumite tetine, pentru ca au un flux mai rapid de curgere si, deci, nu trebuie sa depuna prea mult efort la supt. Asa ca nu sunt prea incantati sa revina la alaptatul natural, unde trebuie sa „munceasca” putin pentru a primi lapte. Solutia este sa nu-l hranesti foarte des cu biberonul (ocazional e in regula) – iar atunci cand i-l dai totusi, ai grija sa nu umpli sticluta si sa alegi o tetina cu flux mediu sau mic.
7. „Daca iti salti bebelusul in brate, o sa ajunga cracanat”
De fapt, pediatrii afirma ca saltatul (cand te joci cu el, incerci sa-l calmezi sau sa-i distragi atentia) ii face picioarele drepte. Micutii au picioarele usor curbate din cauza pozitiei in care au stat un uter, insa ele se indreapta atunci cand prichindeii incep sa mearga. Nu e nevoie decat de putina miscare si cateva exercitii simple de streching ca picioarele bebelusului sa se indrepte.
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: The Bump.com
Imagine de Марина Вельможко de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2