Când devii părinte, siguranța copilului tău devine prioritatea numărul unu, iar alegerile pe care le faci în privința echipamentelor și mobilierului pot avea un impact major asupra dezvoltării și siguranței celui mic.
Colicile la bebeluși pot deveni un adevărat coșmar pentru proaspeții părinți, transformând primele luni de viață ale micuțului într-o perioadă plină de plânsete și frustrare.
Chiar daca tot mai multi parinti opteaza pentru prenume internationale, cu sonoritate exotica, pentru copiii lor, exista si familii care aleg nume clasice.
Odată ajuns la vârsta de 6 luni, bebelușul are nevoie de o nutriție din ce în ce mai complexă.
Bebelusii sunt un adevarat miracol, iar lumea stiintifica nu a epuizat lista lucrurilor uimitoare pe care le fac, chiar daca sunt atat de mici.
Ochi lipiciosi la bebelus. Primele luni de viata ale micutului pot reprezenta o adevarata provocare pentru mamici. Numeroase afectiuni iti dau batai de cap si te ingrijoreaza.
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” va organiza pe data de 16 noiembrie un Screening al Displaziei de Sold – Evaluare clinica si Ecografie de sold.
Bebelusii dorm mai putin si in “reprize” mai scurte, daca sunt in camera parintilor, sustin cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie.
Odată cu venirea sezonului rece, grija pentru sănătatea și confortul copilului tău devine o prioritate. Unul dintre cele mai utile produse pentru îngrijirea celor mici este batista bebelușului, un accesoriu care ajută la menținerea igienei nazale.
Daca astepti un baiat noi iti propunem numele Mihai. Semnificatia numelui Mihai te va convinge sa il alegi pentru ca acest nume este special.
Nu se stie cu exactitate la ce varsta incep copiii sa viseze, dar chiar si cei foarte mici, care abia au invatat sa vorbeasca, le povestesc parintilor, asa cum pot, despre visele pe care le au – frumoase sau infricosatoare.
Calciu pentru copii. Calciul este mineralul cel mai prezent in oasele copilului tau. El trebuie sa primeasca alimente bogate in calciu pentru ca sistemul sau osos sa se dezvolte armonios.
Copiii intre 1-3 ani au nevoie de 500 mg de calciu in fiecare zi (aproximativ 2 pahare de lapte)
Prescolarii si scolarii in clasele mici (4-8 ani) au nevoie de 800 mg calciu in fiecare zi (aproximativ 3 pahare de lapte).
Îmbrăcarea bebelușului este un aspect esențial în primii ani de viață, iar piesele de bază, cum ar fi combinezonul pentru bebe și salopetele bebelușilor, sunt printre cele mai importante articole vestimentare pentru micuț. Acestea nu doar că oferă confort și protecție, dar asigură și o mobilitate optimă, adaptată nevoilor bebelușului.
In fiecare an, in 26 si 27 octombrie, crestinii ortodocsi ii praznuiesc pe Sfantul Dimitrie cel Mare si Sfantul Dimitrie cel nou.
Inainte de a renunta la alaptare, cere sfatul unui consultant in alaptare, cere mai multe pareri daca nu esti multumita de o opinie. Beneficiile alaptarii sunt multiple. Iata numai cateva dintre ele.
Boala gura mana picior apare, de obicei, la copiii pana in 10 ani, insa poate fi intalnita si la copiii mai mari, dar si la adulti.
Stabilirea unei rutine de seară pentru copii este esențială nu doar pentru a facilita un somn odihnitor, ci și pentru a dezvolta abilități de autodisciplină. Rutina de seară oferă copiilor siguranța unui program predictibil și îi ajută să înțeleagă importanța
Daca te intrebi cand e cel mai bine sa hranesti copilul, citeste in continuare. Vei afla in acest articol cand este cel mai bine sa hranesti copilul alaptat, copilul hranit cu lapte praf si copilul trecut pe alimentatie diversificata.
Auzul la copilul mic. Primii doi ani de viata ai copilului sunt foarte importanti pentru tot ce tine de dezvoltarea sa fizica. Luna de luna dupa ce el s-a nascut tu descoperi cum i se formeaza si dezvolta functiile de baza si daca totul functioneaza bine la cel mic.
Cum stiu daca am lapte suficient pentru bebelus? Una dintre principalele griji ale mamicilor care alapteaza este “rezerva” de lapte matern. Desi traim intr-o era a informatiilor aflate la indemana oricui, inca mai exista mituri in ceea ce priveste “calitatea” laptelui matern.