Apendicita la copii: Cum să recunoști din timp semnele. Când devine periculoasă apendicita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Apendicita la copii: Cum să recunoști din timp semnele. Când devine periculoasă apendicita

Sfatulparintilor » Adolescenți » Sănătate adolescenti » Apendicita la copii: Cum să recunoști din timp semnele. Când devine periculoasă apendicita
Apendicita la copii
Credit foto: Depositphotos.com

Apendicita este o inflamare dureroasă și o infecție a apendicelui. Este o urgență medicală. Apendicele poate să se spargă sau să se rupă. Acest lucru este grav și poate duce la infecție severă. Netratată, apendicita poate fi fatală. Apendicele este un tub subțire în formă de deget care este atașat la intestinul gros. Se află în partea inferioară dreaptă a abdomenului. Experții nu știu cu certitudine ce rol are apendicele în corp. Nu este un organ vital. Eliminarea sa nu este dăunătoare.

Intervenția chirurgicală pentru a îndepărta apendicele se numește apendicectomie. Este cel mai comun tip de intervenție chirurgicală de urgență pentru copii. Majoritatea copiilor se recuperează fără probleme pe termen lung.

Cum să recunoști din timp semnele de apendicită la copii

Recunoașterea semnelor timpurii ale apendicitei la copii este crucială pentru a asigura o intervenție promptă și tratamentul adecvat. În acest mic ghid pentru părinți, vom explora semnele caracteristice ale apendicitei la copii și cum părinții pot fi proactivi în identificarea acestora pentru a asigura o sănătate optimă pentru cei mici.

Durere abdominală

Unul dintre primele semne ale apendicitei la copii este durerea abdominală în partea dreaptă jos a abdomenului. Poate începe în zona din jurul buricului și să se deplaseze în partea inferioară dreaptă a abdomenului. Sau poate începe în partea inferioară dreaptă a abdomenului. Aceasta poate fi severă sau poate fi suportată ușor de către copil, până când devine ceva serios. Urmărește fiecare semn de discomfort al copilului sau durere care pare persistentă.  De obicei, durerea devine mai rea pe măsură ce trece timpul și poate fi simțită în tot abdomenul dacă apendicele se rupe.

Pierderea poftei de mâncare

Apendicita poate duce la pierderea apetitului la copii. Dacă observi o schimbare semnificativă în obiceiurile alimentare ale copilului tău, este important să fii atent. Mai dificil este aici pentru părinții care au un copil mofturos la mâncare și care nu mănâncă mult de felul său.

Greață și vărsături

Apariția grețurilor și vărsăturilor neexplicate, asociate cu durerea de burtă și lipsa apetitului, poate fi un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește apendicita. Monitorizează frecvența acestora și raportează medicului.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 04/01/2024