Intalniri amoroase in vremea Covid-19 - misiune imposibila? Ce solutii noi au cei singuri? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Intalniri amoroase in vremea Covid-19 – misiune imposibila? Ce solutii noi au cei singuri?

Sfatulparintilor » Adolescenți » Educație sexuală » Intalniri amoroase in vremea Covid-19 – misiune imposibila? Ce solutii noi au cei singuri?
Intalniri amoroase

Poti spune despre intalniri amoroase in vremea Covid-19 ca sunt o misiune imposibila? Noile masuri de limitare a raspandirii Coronavirusului au inchis restaurantele, barurile si tot ce inseamna afaceri non-esentiale. Adica exact acele locuri in care ti-ai fi putut da intalnire cu cineva. Ca si cand acestea nu ar fi de ajuns, se impune si distantarea sociala. Nu ai voie sa stai de o persoana la o distanta mai mica de 2 metri. Avand in vedere toate aceste circumstante, ce solutii au cei singuri, aflati in cautarea sufletului pereche?

Fa o pauza! Ai grija de tine!

Da, poti fi confuz, suparat, dezamagit de faptul ca n-ai cu cine sa-ti petreci carantina. Si, totusi, aceasta perioada te poate ajuta sa iti pui ordine in viata si sa ai mai multa grija de tine.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Intalnirile amoroase au fost prilej de tensiuni si presiuni interioare. Pe de o parte simteai presiunea rudelor ca n-ai pe nimeni, pe de alta parte emotiile intalnirii cu o persoana necunoscuta sau pe care abia ai vazut-o de cateva ori.

Poate ca in urma unei intalniri amoroase te-ai intors epuizat energetic, fie din cauza persoanei cu care te-ai vazut, fie din cauza emotiilor puternice, a diverselor situatii in care trebuia sa iti masori cuvintele, gesturile, din cauza stresului ca iti doreai sa faci o buna impresie.

Aceasta pauza de socializare iti prinde bine ca sa ai grija de tine, de propriile tale nevoi. Profita de acest timp pentru a-ti dezvolta iubirea de sine, stima de sine. Iar cand vei iesi din carantina, vei avea mai multa energie, te vei simti mai bine in pielea ta si vei cuceri mult mai usor pe ceilalti.

Exerseaza limitele

Uneori ne este greu sa punem limite celorlalti. De multe ori, de dragul de a face pe plac cuiva, uitam de propria identitate. De asemenea, in dorinta de a fi perfecti, ne fortam limitele, uneori inutil si putem ramane dezamagiti la final. Aceasta perioada de distantare sociala poate fi un bun prilej de a-ti pune pe primul plan nevoile, dorintele, fara sa ai nevoie de aprobarea sau afectiunea cuiva.

Daca folosesti in continuare aplicatiile de intalniri online si iti faci cunostinte noi, poti exersa cu ele setarea acestor limite.

“Mi-ar placea sa ne vedem ca sa vorbim fata in fata, dar, avand in vedere contextul si carantina totala, prefer sa stau in casa. Ne putem cunoaste mai bine cand va trece totul!”

“Mi-ar placea sa facem planuri de intalnire cand totul va fi sigur pentru toata lumea. Insa acum putem sta de vorba online”.

“Nu vreau sa combat acest subiect. Acestea sunt regulile si trebuie sa fim responsabili si sa le respectam. Ma simt mult mai singuranta asa!”

Comunicarea propriilor reguli si limite, impartasirea propriilor credinte si nevoi, in conditiile in care aceasta criza globala ne “strica ploile” te ajuta sa exersezi si sa te simti mult mai confortabil data viitoare, cand criza covid-19 va fi depasita.

Observa potentialul posibililor viitori parteneri

Avand in vedere ca totul se muta in online, ai posibilitatea sa testezi potentialul fiecarui posibil viitor partener. Cum se comporta, ce ganduri are, cat de autentici sau falsi sunt in spatele unui ecran. Poti continua interactiunea cu alti oameni compatibili cu tine, urmareste cum gestioneaza ei aceasta criza. Se plang, se lamenteaza, ignora autoritatile? Toate acestea iti ofera informatii corecte despre cum este persoana respectiva si in realitate.

O persoana care este interesata cu adevarat de tine, nu-si va dori sa te puna in pericol prin incalcarea protocoalelor legale in vigoare. Va avea rabdare sa treaca aceasta criza.

Ia-o incet!

Poate ca erai obisnuita sa te intalnesti cu mai multi oameni, sa flirtezi, sa alegi, in fiecare saptamana sa fii cu altcineva. Distantarea sociala te poate ajuta sa te linistesti putin, sa o iei mai usor. La ce-ti foloseste atata graba? Profita de moment si da-ti un reset in ceea ce priveste viata amoroasa. Da-ti voie sa cunosti oamenii cu care te intalnesti in mediul virtual. Aceasta experinta te poate ajuta sa vezi mai clar lumea din jurul tau. Sa nu mai fii pe repede inainte.

Poti avea sansa ca in timpul acestor conversatii cu diversi oameni sa creezi substratul pentru o relatie de lunga durata, bazata pe sentimente si respect, dupa ce se va ridica interdictiile de socializare.

Sursa: elephantjournal.com

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/03/2020