Shop
Ultimele 100 de articole

Comportament riscant! 4 cauze de deces la adolescenti si cum le poti preveni

25 noiembrie 2015, , Vizualizări:

Adolescentii sunt cunoscuti pentru teribilismul lor. De multe ori, insa, comportamentul riscant le poate curma viata. Iata care sunt principalele cauze ale mortii la adolescenti. Boala nu se afla printre ele.

 

 

Potrivit unui raport realizat in Statele Unite, cei mai multi tineri mor din cauza accidentelor de masina/motocicleta (23%), alte accidente 18%, crime (15%) si sinucideri (15%).

Multe dintre aceste cauze ar putea fi prevenite, insa, in entuziasmul lor, adolescentii cred ca nimic rau nu li se poate intampla.

 

Iata ce ar trebui sa stie parintii, pentru a putea preveni tragediile.

 

 

Riscul accidentelor rutiere

Multe accidente rutiere se petrec si la noi in tara din pricina conducerii fara permis sau a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

Parintii isi pot invata copiii pe de o parte sa nu conduca niciodata bauti si, mai ales, daca nu au permis, iar pe de alta parte sa nu se urce niciodata intr-o masina al carei sofer nu are permis sau este baut. De asemenea, viteza ucide, iar sa-ti inveti copilul sa fie responsabil la volan sau sa nu se urce in masina unui vitezoman, ii poate salva viata.

 

 

Riscul mortii din cauza altor tipuri de accidente

Sunt foarte la moda acum acrobatiile cu sau fara biciclete, role, skateboard-uri etc. Incurajeaza-ti copilul sa evite pe cat posibil aceste acrobatii, iar daca totusi o face, sa aiba echipament de protectie: casti, manusi, genunchere etc. Dorinta de adrenalina ii poate transforma in persoane handicapate pentru totdeauna sau chiar sa le curme viata.

Invata-ti copilul sa nu cedeze presiunii colegilor care ii pot spune ca nimic rau nu se poate intampla.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.