Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie sa stii despre creierul adolescentilor

30 iunie 2016, , Vizualizări:
sfatulparinitlor.ro-depresie-copii-depresie-adolescenti-stockfreeimages.com_.jpg

Adolescenta nu este o perioada foarte usoara, tranzitia spre maturitate fiind intensa. Iata ce ar trebui sa stie parintii despre creierul adolescentilor.

 

 

  1. Emotii intense

Pubertatea aduce cu sine o serie de modificari in sistemul limbic, iar acest lucru inseamna o perioada critica in formarea emotiilor si a amintirilor. Amigdala, parte a sistemului limbic, este tinuta in priza si suprasolicitata de modificarile hormonale. Copilul experimenteaza noi senzatii de furie, ura, agresiune, excitare si atractie sexuala. In acelasi timp, cortexul prefrontal este in dezvolare, ceea ce inseamna ca, pe de alta parte, vor exista momente in care acesta va prelua controlul: copilul va fi rational, isi va putea controla impulsurile. De aceea adolescentii mai mari sunt mai echilibrati. Pana atunci insa, parintii trebuie sa fie rabdatori si intelegatori.

 

 

 

 

 

  1. Cercul de prieteni

Pe masura ce copiii incep sa stapaneasca gandirea abstracta, creste anxietatea sociala. Cum arat eu in ochii celorlalti este intrebarea majora. De aici rezulta dorinta de a a fi “cool”, de a fi in centrul atentiei, de a fi placut de catre ceilalti, uneori cu orice pret. Studiile arata ca adolescentii au un comportament mai riscant atunci cand alti adolescent sunt prin preajma decat atunci cand sunt singuri. Totusi, cercul de prieteni are beneficiile lui: copiii invata sa negocieze, sa faca planuri, sa comunice, sa faca compromisuri. Abilitati care ii vor prinde foarte bine in viata de adult.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.