Relația părinte-adolescent: nu mai sufocați copiii doar pentru a vindeca rănile din trecut - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Relația părinte-adolescent: nu mai sufocați copiii doar pentru a vindeca rănile din trecut

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » Relația părinte-adolescent: nu mai sufocați copiii doar pentru a vindeca rănile din trecut
Prima menstruatie la fete - mama fiica - adolescenti - menstruatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Educaţia copilului reprezintă o provocare pentru orice părinte. Lumea nu este perfectă şi nici noi nu suntem părinţi perfecţi. Trebuie să avem o deosebită grijă, să nu transmitem frustrările şi nemulţumirile noastre.

Abilitatea de a ne asuma rolul de părinţi depinde nu, doar, de copil, ci şi de gradul de dezvoltare şi de înţelegere a legăturilor sentimentale, trăite în propria noastră familie. Abilitatea de a te ataşa de copilul tău depinde, foarte mult, de temperamentul şi personalitatea lui, ca şi de gradul de acceptare a defectelor şi calităţilor acestuia. Educarea unui tânăr presupune identificarea cu el/ea şi, mai târziu, în adolescenţă, empatia, în ceea ce priveşte situaţiile, în care, se implică, şi lumea, pe care, şi-o creează.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Este o dorinţă a celor mai mulţi dintre noi, ca întâmplările nefericite, prin care, am trecut, când, eram tineri, să nu se repete, în cazul copiilor noştri. Din acest motiv, deseori, tindem să exagerăm cu grija pentru cei mici şi să îi sufocăm cu dragostea noastră; psihologii consideră, că este o modalitate de a ne vindeca rănile din trecut.

Citește continuarea pe Qbebe:

Data articol: 01/02/2022