Shop
Ultimele 100 de articole

Cum recunoști un bully și un copil bullied

24 ianuarie 2020, , Vizualizări:
bullying greutate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - desperate-2048905_1920

Vei afla aici informații interesante despre ce cum recunoști un bully și un copil bullied, informații prezentate de domnul Radu Leca, psiholog clinician, la Ora Anti-Bullying, cel de-al patrulea seminar al Școlii Părinților Responsabili din anul 2019 organizat de Qbebe.

Radu Leca, psiholog clinician, a oferit următoarele informații la evenimentul Qbebe, Școala Părinților Responsabili:

Copiii sunt formați din foarte multe emoții

Când vorbim despre noi avem emoții. Tipurile de emoții pe care le avem ne încarcă din punct de vedere cognitiv, cu gânduri. Pentru că oamenii sunt făcuți din apă, aer și foarte multe emoții. Copiii, până ajung să înțeleagă că sunt făcuți din emoții, au foarte multe momente când se simt pierduți. Când sunt la școală și un alt coleg îi face să sufere nu știu cum să reacționeze și vin la părinți.

Să vă dau un exemplu. O fetiță de 9 ani vine pe drumul dinspre școală acasă în fiecare zi. Într-o zi șase fete vin lângă ea, o înconjoară și o bat. Avem rezultate: coaste fisurate, umăr deplasat. Copilul ajunge cu greu acasă și îi spune tatălui ce a pățit, întrebându-l ce trebuie să facă. Acesta îi spune că în cazul în care nu vrea să mănânce bătaie în fiecare zi să nu învețe niciodată să se bată. Însă copilul își dorește să aibă o reacție. Iar tatăl decide să își dea copilul la ushu, iar fetița este acum campioană națională. A ajuns să fie liberă la cap pentru că din momentul în care a mâncat bătaie tipurile ei de frici au devenit atât de prezente în ea încât nu mai dormea noaptea sau simțea că nu mai doarme noaptea, scrâșnea din dinți și a avut nevoie de un cățel, un golden retriever. Când câinele auzea că fetița scrâșnește din dinți sau geme se urca ușor pe la picioare și își lăsa greutatea pe unul din picioare. Atunci copilul se relaxa.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2Gg0j5h

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.