Shop
Ultimele 100 de articole

Cum influenteaza parintii consumul de alcool al adolescentilor

17 februarie 2014, , Vizualizări:
alcool - sfatulparintilor.ro - foter_com

Un studiu recent, realizat la Universitatea din Bringham, a scos la iveala faptul ca, oricat de mult s-ar stradui parintii, nu prea pot tine alcoolul departe de mainile adolescentilor lor.

Cu toate acestea, comportamentul parintilor poate influenta decisiv cat de mult alcool consuma tinerii.

 

Iata cum s-a ajuns la aceste concluzii.

 

La studiul mentionat au participat 5.000 de adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani. S-au urmarit doua aspecte: relatia cu parintii si consumul de alcool). S-a descoperit astfel ca adolescentii ai caror parinti au fost catalogati drept “autoritari”, foarte stricti si cu foarte multe reguli, fara suport si caldura parinteasca, consumau foarte mult alcool (mai mult de 5 pahare de alcool unul dupa-altul), spre deosebire de parintii catalogati drept “fermi”, stricti, cu reguli clare, dar care le ofera copiilor lor suport si caldura parinteasca. De asemenea, adolescentii ai caror parinti sunt catalogati “indulgenti” (calzi, dar nu foarte stricti cu disciplina) au tendinta de a exagera cu alcoolul.

 

“Parintii fermi au tendinta sa stabileasca standarde foarte inalte, sunt foarte responsabili, isi monitorizeaza copiii indeaproape, insa le ofera si un nivel foarte ridicat de caldura parinteasca si suport. Pentru ei formula <putina disciplina – putina libertate> pare a fi castigatoare, intrucat copiii lor au capacitatea de a nu ceda presiunii colegilor de a face sau a nu face ceva”, a declarat Stephen Bahr, a profesor  la Universitatea din Bringham, coordonator al studiului.

 

 

Tu cum descurajezi copilul sa consume alcool? Asteptam parerile tale in zona de comentarii de mai jos.

 

 

Photo credit: Jeremy Brooks / Foter / CC BY-NC

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.