Shop
Ultimele 100 de articole

Cand copilul se indragosteste: ghid pe varste

18 februarie 2019, , Vizualizări:
sfatulparinitlor.ro-depresie-copii-depresie-adolescenti-stockfreeimages.com_.jpg
Nu de putine ori ni se intampla sa auzim, si chiar sa experimentam pe „propria piele de parinti”, niste emotii percepute de copii drept dragoste. De la varste din cele mai fragede, ele par extrem de similare celor impartasite de adulti. Dat fiind ca ne aflam inca in luna dragostei, Qbebe va ajuta cu cateva indicii si sfaturi utile cand cei mici se indragostesc.
Parca ieri-alalaieri va incercau primii fiori de dragoste iar acum, parinti fiind, observati aceleasi „simptome” la copiii vostri. Mesaje pe telefoane mobile, felicitari de dragoste si alte lucruri pe cat de dragute, pe atat de inspaimantatoare pentru parintii grijulii, care apar inca din perioada prescolara. Auziti ca cel mic s-a indragostit la grupa mare de o fetita cu urechi clapauge, ca in clasa intai ii place nu de una, ci de trei colege.
Pe una dintre ele cerut-o deja insistent de sotie (de cel putin 3 ori), alteia ii face ochi dulci fara succes (singura bucurie ramasa sunt mesajele sms din fiecare seara) iar pentru a treia aproape ca s-a luat la harta cu un alt „cuceritor”. Nu va inchipuiti insa ca i-au fost impartasite sentimentele, caci da, povesteam din experienta personala. Micul amorez a fost din pacate respins, explicandu-i-se clar si raspicat, ca nu este placut ca iubit, ci ca prieten. La nici 8 ani conceptul de iubit ne pare atat de indepartat si de bizar incat e greu de reprodus. Si totusi…

Precizari

Cand copiiii se indragostesc, parintii se gasesc adesea intr-o ipostaza derutata (ca sa nu zicem perplexa) si nu sunt capabili sa raspunda sau sa inteleaga intensitatea sentimentelor celor mici. Tindem, in mod evident, sa devenim anxiosi cand observam ca ei se indragostesc prea mult sau prea puternic, dar si cand nu par deloc interesati de intalniri (valabil pentru parintii de adolescenti).
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu