Shop
Ultimele 100 de articole

Cand copilul devine violent: Ce trebuie un parinte sa faca pentru a nu permite abuzul fizic

15 iunie 2019, , Vizualizări:
Cand copilul devine violent - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - fist-bump-1195446

Violenta este o extrema a agresiunii. Insa nu toti copiii care sunt agresivi devin si violenti. Atunci cand copiii si adolescentii sunt agresivi pentru a obtine ceea ce vor (indiferent daca loveste o persoana sau un perete) trebuie sa spui NU. Ei trebuie sa stie ca o problema nu se rezolva in acest fel. De fapt, copilul este furios si frustrat si nu cunoaste alta metoda de eliberare emotiilor.

Cand copilul este violent, fie frustrarile si dezamagirea se rezolva prin acest tip de comportament, fie copilul a vazut ca aceasta forma de comportament a avut succes la un moment dat si apoi o repeta pentru a avea acelasi rezultat. Atunci cand loveste pe cineva sau ceva, el are sentimentul de putere. Iar ca sa nu mai faca asta, parintii trebuie sa ii ia “puterea”.

Iata cativa pasi recomandati de specialistii Empowering Parents care te pot ajuta sa-i oferi copilului o alta alternativa de manifestare atunci cand este furios si frustrate.

1. Seteaza limite

Violenta si abuzul nu au nicio scuza. Poti scrie un panou pe care sa-l lipesti de frigider sau de usa dormitorului, astfel incat in casa voastra sa fie instituita regula “Fara violenta!”. Copilul trebuie sa raspunda pentru faptele sale de violenta, indiferent care a fost motivul declansator. Nici macar provocarea verbala n-ar trebui sa fie scuza pentru o riposta fizica.

2. Monitorizeaza accesul la media in casa

Urmareste daca cel mic obisnuiste sa asculte muzica cu versuri violente sau se uita la programe violente (televizor, internet, jocuri pe calculator, videoclipuri).

3. Fii un bun exemplu

Ca parinte, trebuie sa fii un exemplu numai bun de urmat. Daca tu si partenerul de viata va vorbiti urat, va agresati reciproc sau va agresati copiii, n-ar trebui sa fii surprins daca si cel mic va face la fel. Copiii isi urmaresc parintii in actiune si se comporta ca atare.

Daca unul dintre parinti este abuziv, celalalt are datoria de a proteja copiii. Abuzul nu are nicio scuza, indiferent din partea cui vine. Daca partenerul este abuziv cu copilul, datoria ta este sa-l aperi si opresti acest comportament violent, indiferent de repercusiunile pe care le va avea asupra relatiei. De cele mai multe ori, copiii care devin violenti la maturitate au fost crescuti intr-un mediu familial violent.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax