Shop
Ultimele 100 de articole

Abilități de viață pe care trebuie să i le cultivi copilului până la 18 ani

25 noiembrie 2019, , Vizualizări:
adolescenti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Chiar dacă ne dorim să ne protejăm cât mai mult copiii de lumea plină de provocări din afara casei părintești, vine un moment în care trebuie să acceptăm că au crescut și că trebuie să fie apți să se descurce și singuri. De aceea, este bine ca pe parcursul anilor să-i ajutăm să dobândească abilități menite să-i ajute să facă față în tot felul de situații. În cadrul articolului de mai jos veți descoperi care sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care un tânăr ar trebui să le știe pentru a se transforma într-un adult responsabil, capabil să dezvolte relații sănătoase cu cei din jur și să-și asume responsabilități variate. Un tânăr va ști cum să vorbească și cu persoanele străine


Întrucât viața îl va pune în tot felul de situații noi, copilul va ajunge până la urmă să învețe cum să li se adreseze și persoanelor străine.
Desigur, în perioada copilăriei am insistat să nu stea de vorbă cu străiii, dar pe măsură ce crește va trebui să înțeleagă că, în viața de zi cu zi, avem nevoie să comunicăm și cu persoane pe care nu le cunoaștem.
Scopul nostru va fi ca ai noștri copii să învețe treptat să fie respectuoși cu străinii, să se uite în ochii celor cu care vorbesc, să nu fie prea insistenți, astfel încât să poată cere sprijin ori de câte ori este nevoie.

Orice tânăr va învăța să-și ceară scuze


Odată ce ai noștri copii încep să înțeleagă cum este să te pui în locul celuilalt, atunci va fi mai ușor să învețe să-și ceară scuze față de cei în fața cărora a greșit.
Pe măsură ce crește, adolescentul trebuie să-și dezvolte abilitatea de a empatiza cu ceilalți, de a-și analiza propriile comportamente și de a vedea dacă a greșit într-adevăr cu ceva. Iar dacă ajunge la această concluzie, atunci va trebuie să-și recunoască greșelile, să-și ceară iertare.
Este esențial, pentru un adult responsabil și atent la lumea din jur, să poți să-ți asumi și greșelile pentru ca apoi să le poți îndrepta, mai ales când este vorba de relațiile cu ceilalți.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2OilrwD

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.