88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » 88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor
amenintari care iti distrug familia

Pe măsură ce copilul tău înaintează în vârstă, preocuparea de a-i dezvolta abilitățile cognitive va deveni tot mai mare. În acest scop, te vei strădui să găsești acele activități cu caracter ludic-educativ, menite să-i stimuleze curiozitatea de a descoperi lumea, de a învăța cât mai multe lucruri noi, dar și care să-i pună mintea la treabă, determinându-l totodată să se concentreze și să devină perseverent în a-și atinge un obiectiv. Dându-i ocazia să se străduiască să găsească răspunsuri la diferite întrebări capcană îl vei determina să realizeze conexiuni, să rememoreze lucruri și să încerce să găsească logica din spatele diferitelor probleme ce îi sunt puse în față. Din articolul de mai jos vei descoperi exemple de asemenea întrebări, care îl vor antrena nu numai pe copil, ci pe toți ai casei, motivându-vă să nu vă lăsați până când nu veți găsi un răspunsuri la ele.

Întrebări capcană

Ori de câte ori vrei să-ți antrenezi copilul într-o activitate inedită și utilă, apelează și la întrebări capcană. Pe de o parte, acestea îl vor ajuta să-și exerseze mintea, să realizeze conexiuni între lucrurile pe care le știe deja și să rețină mai rapid informații noi, pe care să le poată utiliza adecvat, în funcție de context. Pe de altă parte, îl vor motiva să se concentreze mai mult și mai bine, să aibă răbdare să-și păstreze concentrarea până când va putea veni cu o soluție. 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Citește continuarea pe Qbebe:

Data articol: 31/01/2022