Oricarui parinte ii vine greu sa accepte cand i se spune despre propriul copil ca ii ranește pe altii, ca este lipsit de empatie sau agresiv. Dar, realitatea este ca, acolo unde intalnim fenomenul de bullying, trebuie sa fie și un copil-sau un grup de copii- care sa-i hartuiasca și sa-i agreseze pe ceilalti.
Cateodata, un copil poate deveni bully (agresorul) doar prin asociere cu ceilalti, ca sa fie acceptat intr-un grup și sa arate ca este dur și puternic. Alteori, insa, tendinta de a tachina și a rani ii apartine, chiar el este cel care face propuneri grupului de a hartui alti copii. In acest caz, copilul tau poate fi un bully autentic și trebuie sa i se acorde o atentie deosebita, altfel comportamentul sau va conduce, in timp, la mari probleme.
Majoritatea copiilor ii necajesc pe altii, la un moment dat. Dar bullyingul este mai mult decat o simpla tachinare. Atunci cand un copil este permanent jignit, amenintat, ignorat și lasat pe dinafara la jocuri și activitati, poreclit in fel și chip, cand se raspandesc zvonuri despre el, ba chiar ajunge sa fie agresat fizic, acesta este victima bullyingului. Daca ai aflat despre copilul tau ca face astfel de fapte fata de un alt copil, mai vulnerabil, este posibil ca el sa fie responsabil de acte de bullying.
La un copil bully, este mereu prezenta intentia de a rani alti copii, iar profesorii sau educatorii te pot informa despre tendintele lui agresive. In plus, poti observa și alte semne care te avertizeaza ca este vremea sa discuti serios cu copilul despre comportamentul lui.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
3 ZODII care se confruntă și depășesc marile PROVOCĂRI în relație în săptămâna 2-8 decembrie 2024
Pluto stă în Vărsător până în 2044. Ce OBSTACOLE depășesc aceste 3 ZODII